ple municipal

Acord a tres mans per desmantellar el Catalonia Innovation Triangle

El consorci per a la promoció econòmica de l'Eix B-30 acumulava sis anys d'inactivitat i sense haver-se assolit cap dels seus objectius

per Sergi Baixas, Sant Cugat | 14 d'octubre de 2021 a les 18:59 |
Cartell del Catalonia Innovation Triangle a Sant Cugat. | Cedida

Adéu al consorci per a la promoció econòmica de l'Eix B-30 entre Sant Cugat, Cerdanyola i Rubí, també conegut com el Catalonia Innovation Triangle (CIT). Aquesta setmana, el Consell Executiu i el Consell Plenari del CIT i els tres ajuntaments integrants han pres la decisió d'avançar en la dissolució definitiva de l'organisme.  Aquest moviment consensuat arriba després de sis anys d'inactivitat del projecte i sense haver-se assolit cap línia de treball. Així doncs, el pla estratègic per reactivar aquesta zona de la B-30 finalment no s'implementarà, ja que durant la seva vigència no ha servit per articular els seus objectius com ara la integració dels agents econòmics de la comarca. Sense estructura pròpia ni calendari, no s'han pogut desenvolupar els programes fixats en els seus estatuts.

Cal recordar que les aportacions econòmiques dels tres ajuntaments van congelar-se des de fa anys, derivant en una activitat econòmica i de moviments fiscals nul·la. Aquest fet va provocar que la Sindicatura de Comptes de Catalunya alertés a Sant Cugat -la ciutat més gran de les tres- que: o s'arreglava la situació econòmica de balanços del CIT o l'Ajuntament deixava de percebre la subvenció del Fons Català de Cooperació que representa uns 300.000 euros.


Davant d'aquesta amenaça, la tinència d'alcadia d'Hisenda, Pere Soler, qualifica la decisió d'encertada. "En aquests moments el consorci suposava un greuge per a la ciutat, afectant directament sobre el pressupost i amb la mirada atenta de la Sindicatura de Comptes que veia en la inactivitat de l'organisme una irregularitat"; podent-se, diu, arribar a bloquejar altres subvencions provinents de la Generalitat. 

Abans de finalitzar l’any aquesta decisió haurà passat pels plenaris municipals de Sant Cugat, Cerdanyola i Rubí i posteriorment, a l’espera del període d’exposició pública, es notificarà i s’oficialitzarà la seva dissolució. Els actius passaran a parts iguals als tres ajuntaments i suposarà un ingrés de més de 100.000 euros per a cada ajuntament.
 

 

Participació