1 de 10
Solidaritat

Contenidors roses a Rubí: tot el vidre que s'hi llenci es convertirà en donació pel càncer de mama

La campanya "Recicla vidre per elles" vol promoure el reciclatge i contribuir a la lluita contra la malaltia

Els dos contenidors, situats a la plaça de Catalunya de Rubí. | Ajuntament de Rubí
per Redacció, Rubí, Catalunya | 18 d'octubre de 2021 a les 17:00 |
Rubí s'ha sumat enguany a la campanya Recicla vidre per elles, una iniciativa solidària promoguda per Ecovidrio amb el doble objectiu de promoure el reciclatge de vidre i contribuir a la lluita contra el càncer de mama.

En el marc d'aquesta campanya i coincidint amb el Dia Mundial de la lluita contra el càncer de mama d'aquest dimarts, s'han instal·lat dos contenidors roses a la plaça de Catalunya de Rubí. Tots els envasos de vidre dipositats en aquests seran convertits en una donació a la fundació Sandra Ibarra de Solidaridad frente al Cáncer.


Durant la presentació de l'acció, l'alcaldessa, Ana María Martínez ha assegurat que "qualsevol campanya que doni suport a les dones que pateixen la malaltia i a les seves famílies és molt important", tot recordant que el percentatge de recuperació és "molt alt". En aquest context, ha emplaçat la ciutadania a omplir els contenidors.


En la cinquena edició de la campanya, 170 ciutats espanyoles, 20 de les quals catalanes, en formen part. Ecovidrio ha instal·lat 500 contenidors com els de la plaça Catalunya per tot l'Estat. Alguns dels municipis participants són Reus, Palamós, Madrid, Sevilla i Logronyo. Paral·lelament, dins de la mateixa campanya, es venen iglús en miniatura dissenyats per Agatha Ruiz de la Prada.

A Rubí, a banda de l'adhesió a la campanya en qüestió, aquest dimarts es tenyirà la façana de l’Ajuntament de rosa com a mostra de solidaritat amb aquelles dones, i també el percentatge petit d’homes, que pateixen o han patit la malaltia.

 

Participació