Rubí impulsa un curset de quatre sessions sobre racisme i diversitat cultural

Els participants rebran un diploma que els acreditarà com a a gents antirumors

Redacció
04 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:21h

L'Ajuntament de Rubí i SOS Racisme impulsen la segona edició del projecte per la igualtat i no discriminació "Trenquem estereotips". El curset, compost de quatre sessions teòriques, té com a objectiu reivindicar la diversitat com un valor enriquidor i erradicar la connotació negativa de persona migrant.

La formació, que començarà el 9 de novembre, està adreçat a les persones majors d'edat que desenvolupen la seva activitat professional a Rubí. Els assistents aprendran a relacionar els imaginaris amb la discriminació, així com a identificar representacions estructurals discriminatòries o racistes. També se'ls instruirà per construir narratives transformadores.

Les quatre sessions tindran lloc de forma telemàtica, els dies 9, 16, 23 i 30 de novembre, a partir de dos quarts de set de la tarda. La primera serà sobre imaginaris discriminatoris, la segona, sobre racisme i vulneració de drets humans, la tercera, sobre discurs d'odi racista, i la quarta, sobre convertir narratives opressives en narratives transformadores.

Un cop acabat el curs, les persones que acreditin l'assistència al 80% de les sessions, rebran un certificat que els acreditarà com a agents antirumors a la ciutat i s'integraran a la Xarxa Antirumors. Les persones interessades poden apuntar-se al curset fins al 8 de novembre en aquest enllaç.