medi ambient

El Consorci Besòs Tordera i els consells comarcals del Vallès presenten una proposta per rehabilitar camins fluvials

L'objectiu és optar a una partida dels fons Next Generation

per Redacció, Granollers, Catalunya | 6 de novembre de 2021 a les 09:59 |
Passera sobre el Tenes. | Consorci Besòs-Tordera
El Consorci Besòs Tordera, juntament amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental i el Consell Comarcal del Vallès Occidental, han presentat al Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme un projecte per optar als fons Next Generation que ha d'atorgar la Secretaria d'Estat de Turisme. L'objectiu és recuperar els camins fluvials de les conques del Besòs i de la Tordera, tant per al trànsit de vianants com de bicicletes, 

Segons destaca el Consorci en un comunicat, aquest projecte respon "a la necessitat de crear un marc territorial adequat per a l'explotació de les potencialitats del patrimoni natural i cultural situades en ambdues conques de forma responsable, integrant la sostenibilitat en la gestió perquè el desenvolupament turístic del territori, l'anomenat slow tourism, es realitzi en coherència amb els valors ambientals, socials i culturals de l'entorn".


En aquest sentit, precisa que entre ambdues conques hi ha comptabilitzats 450 quilòmetres de camins fluvials, dels quals actualment són transitables el 93%. "Aquest 7% que resta pendent obeeix a la dificultat tècnica i/o administrativa a l'hora de tirar endavant els projectes de recuperació i adequació pertinents", afegeix.

Pel que fa al projecte, el Consorci defensa que "la recuperació del 100% d'aquests camins permetria la promoció turística i posar encara més en valor el patrimoni cultural, social, històric i gastronòmic de les conques, oferint rutes per al gaudi de la ciutadania i per a una mobilitat més sostenible". "Alhora, aquests camins fluvials permetrien la connexió amb altres rutes de més ampli abast, com comarcals, nacionals i internacionals, com ara l'Eix Pirinenc, l'Eurovelo 8 o la Ruta Mediterrània".


L'import sol·licitat per aquesta convocatòria és de 9.563.706 euros.

 

Participació