Queixes pel «lamentable» servei de bus a l'institut més aïllat de Rubí

Denuncien que "les empentes i l'embotiment" de passatgers són freqüents per la falta de vehicles

Exterior de l'institut J.V. Foix de Rubí, situat a més de sis quilòmetres del centre.
Exterior de l'institut J.V. Foix de Rubí, situat a més de sis quilòmetres del centre. | GSV
M.S.
08 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:14h
La família d'un alumne ha utilitzat les xarxes socials per criticar el "lamentable" funcionament de l'L3 de bus entre l'institut J.V. Foix i Rubí. En un escrit, lamenten que el servei és "totalment insuficient" i apunten a una falta d'autobusos a l'entrada i sortida del recinte, situat al nord-oest de la ciutat, a l'urbanització de Sant Muç.

Tenint en compte la ubicació del centre, situat a més de sis quilòmetres del centre de la ciutat, el transport públic juga un paper fonamental en la mobilitat dels professionals i l'alumnat del centre que no s'hi desplacen en transport privat. Per això, els autors del text demanen que si Rubí té un institut "on els infants no poden anar caminant, s'han de buscar solucions".

Per denunciar la situació, asseguren que la setmana passada el bus es va "desbordar" i el seu fill el va dir que "havia tingut molta por": a causa de la falta d'espai, el conductor va empènyer els passatgers per fer espai. En la mateixa línia, expliquen que és freqüent "embotir" els nois i noies per la falta d'autobusos entre l'equipament i la ciutat.

En aquest context, creuen que es tracta d'una "negligència" del funcionament del servei i demanen "responsabilitats" a l'Ajuntament. Per això, insten el govern municipal a "actuació urgent" al respecte per garantir un servei de bus de qualitat entre el centre educatiu més aïllat de Rubí i el centre de la ciutat.