«Ens van voler cremar i ens vam tornar foc»: la campanya de Rubí pel Dia Mundial contra la Violència Masclista

L'Ajuntament proposa una àmplia programació encaminada a promoure la igualtat entre homes i dones

Presentació de la campanya del 25-N de 2021 a Rubí.
Presentació de la campanya del 25-N de 2021 a Rubí. | Localpres
M.S.
11 de novembre del 2021
Actualitzat el 12 de novembre a les 16:28h
Un any més, l'Ajuntament de Rubí s'adhereix a la commemoració del Dia Mundial contra la Violència Masclista, que té lloc el 25 de novembre. Sota el lema "Ens van voler cremar i ens vam tornar foc", la ciutat acollirà una àmplia programació d'activitats amb la intenció de promoure la igualtat entre gèneres.

L'acte central de la campanya tindrà lloc el mateix 25 de novembre, amb un manifest en favor de l'erradicació de les violències de gènere, a les cinc de la tarda, davant de l'Ajuntament de Rubí. Tot i això, les activitats tindran lloc els dies anteriors i posteriors al 25-N i inclouen tallers, exposicions o fins i tot les jornades de prevenció de les violències masclistes, el 26 de novembre.


Una de les accions més destacades de la campanya és la presentació, el 16 de novembre, del Protocol municipal contra la mutilació femenina. Es tracta d'un document que articularà resposta dels serveis municipals a l'hora de prevenir i tractar casos a la ciutat. També es posa en marxa una mostra de vídeos amb perspectiva de gènere a les xarxes socials oberta als centres educatius. Les gravacions es mostraran el 8 de març.

Durant la presentació de la campanya aquesta setmana, l'alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, va destacar que moltes de les propostes de la programació del 25-N "tenen a veure amb les persones joves". D'aquesta manera, deia, la joventut ha de ser també "la protagonista del canvi cap a una societat igualitària i lliure".

Pots consultar el programa de la campanya del 25 de novembre a Rubí en aquest enllaç o sota aquestes línies.

Programació pel 25-N a Rubí by Naciodigital on Scribd