1 de 10
Nadal 2021

VÍDEO | Polèmica a Rubí per la tala de branques per encabir el túnel de llum

La instal·lació és un dels grans reclams de Nadal a la ciutat

Els tècnics municipals. treballant a la zona on s'ubicarà el túnel de llum. | Cedida
per M.S., Rubí, Catalunya | 11 de novembre de 2021 a les 11:49 |
El túnel de llum de Rubí és un dels grans reclams de la il·luminació nadalenca a la ciutat. Els seus més de 30 metres de llargada amb desenes de milers de bombetes suposen una atracció i un espectacle per als rubinencs i visitants que passegen pel centre durant les festes nadalenques i les setmanes anteriors.

Ara, tot i això, la instal·lació de l'element ha causat polèmica i indignació a xarxes socials després que la regidora d'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) a l'Ajuntament, Betlem Cañizar, compartís un vídeo en què es veien tècnics municipals talant branques d'arbres per encabir el túnel de llum al tram habitual.


Tal com ha pogut saber RubíTV, les imatges van ser gravades aquest dimecres al matí des d'un balcó del carrer Maximí Fornés, davant de la plaça del l'Església. És el tram on se situa la instal·lació, que amb una altura de més de quatre metres pot veure's "molestada" pels arbres que hi ha a la zona.
A la piulada de Cañizar hi han respost desenes d'usuaris. Alguns han criticat l'acció venint d'un govern que es defineix d'ecologista, altres han anat més enllà i han expressat la "vergonya" que li produeixen les imatges o fins i tot, el mateix sentiment que li produeix ser de Rubí per accions com aquesta.

El túnel de llum de Rubí va ser la primera instal·lació d'aquestes característiques a Catalunya però ara ja s'ha convertit en una cara moda que s'està instal·lant amb força a arreu. Es tracta d'un passadís lluminós de 30-35 metres de llargada, sis metres d'ample i entre quatre i cinc metres d'alçada. Tornarà a ser una estructura d'alumini amb aproximadament 4.000m lineals de cordó Pixel Led i entre 40.000 i 50.000 bombetes tipus led programades per oferir un espectacle audiovisual.


 

Participació