Les famílies de l’Escola Montessori viuen una «Matinal Maker»

La proposta que s’emmarca en el Projecte Magnet de la Fundació Jaume Bofill va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García

El sistema educatiu de l'escola s'emmarca en el projecte Magnet
El sistema educatiu de l'escola s'emmarca en el projecte Magnet | RUBITV.cat
Redacció
19 de març del 2019
Aquest cap de setmana els alumnes de l'escola Montessori han ofert una Matinal Marker oberta a les famílies del centre.

La iniciativa s’emmarca en el projecte Magnet de la Fundació Jaume Bofill, que promou les aliances dels centres educatius amb institucions d’excel·lència en un camp del coneixement específic per tal de transformar metodològicament el treball de les escoles.

Aquest tipus de col·laboracions permet als centres educatius desenvolupar un projecte innovador i de qualitat, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa.

L'escola Montessori treballa amb el suport de la Fundació CIM de la Universitat Politècnica de Catalunya sota el lema Connecta't al Montessori! per tal d'integrar processos de creació i fabricació en els quals l’alumnat ha de materialitzar les seves idees a través de la fabricació digital.

Aquest dissabte, la comunitat educativa del Montessori s’ha trobat al centre per realitzar tallers i activitats on els nens i nenes han mostrat com l’ús de les tecnologies ha passat de ser instrumental a creatiu. L'activitat ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez i Marta García, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones.

L'escola Pau Casals també forma part de les escoles Magnet, que des de fa anys desenvolupa un projecte de filosofia per promoure la capacitat reflexiva i crítica en l’alumnat.

El projecte Magnet està impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, i compta amb la implicació d’ajuntaments com el de Rubí.