Cinc municipis vallesans implantaran la recollida selectiva porta a porta el 2022

Amb aquests, una desena de pobles i ciutats de la comarca tindran el sistema implementat

Cubells de recollida porta a porta de Vacarisses.
Cubells de recollida porta a porta de Vacarisses. | Anna Mira
M.S.
14 de novembre del 2021

Els municipis vallesans de Sentmenat, Sant Llorenç Savall, Polinyà, Viladecavalls i Gallifa incorporaran la recollida de residus porta a porta a partir del 2022. Així ho ha anunciat el Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental. Són totes poblacions de menys de 10.000 habitants que s'afegiran a la mitja dotzena de municipis que ja duen a terme el sistema.

A la comarca, el sistema ja està implementat a Matadepera, Palau-solità i Plegamans, on al setembre s'implementarà a tot el municipi, Ullastrell, una part de Cerdanyola del Vallès, el barri de Can Gorgs de Barberà del Vallès i Rellinars. Aquest últim el va començar a dur a terme aquest octubre. 

En aquest sentit, es preveu impulsar el Pla director de models de recollida a la comarca, així com la promoció d'una xarxa de deixalleries de proximitat als municipis del consorci que facilitin l'accés dels equipaments a la ciutadania.

De la mateixa manera, es preveu elaborar un nou Pla a partir de les directrius de la nova legislació sobre la prevenció i gestió de residus i l'ús eficient de recursos. Això es complementaria amb una diagnosi de la recollida de la fracció orgànica dels grans productors de la comarca per avaluar la seva recollida.

A banda d'aquest gran projecte, l'òrgan presidit per l'alcalde de Matadepera, Nil López, també preveu, de cara al 2022, millorar les plantes del Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental i la Planta de Biometanització de Can Barba.