Els contagis a Rubí es multipliquen per quatre en un mes

La situació de la pandèmia a la ciutat empitjora novament tot i que és comparable a les darreres onades

La incidència s'ha duplicat en dues setmanes.
La incidència s'ha duplicat en dues setmanes. | Salvador Miret/ACN
M.S.
15 de novembre del 2021
La situació de la Covid-19 a Rubí es troba en una tendència negativa en les últimes setmanes. Així, tot i que les xifres de les darreres onades queden encara lluny, es constata un augment generalitzat dels indicadors.

Un dels registres que més creix és el dels nous contagis. Segons Salut, l'última setmana s'han detectat 42 nous casos a la ciutat. En les tres setmanes anteriors se n'havien detectat 28, 22 i 11, respectivament. El risc de rebrot puja a 134 punts, vuit més dels que hi havia fa una setmana. L'última setmana d'octubre, se situava en 88 punts, un registre que es considera moderat. A partir dels 100 punts, el risc de rebrot es considera alt.

Tot i que es manté al, l'únic indicador que baixa és la velocitat de transmissió: actualment es troba en 1,63 contagis per positiu, mentre que fa una setmana superava l'1,90 i el novembre va començar amb 1,74. El percentatge de positius es troba en el 2,79%, per sobre del 0,99 que es va assolir a mitjans d'octubre, el registre més baix des de l'inici de la pandèmia.

També és destacable l'augment de la incidència acumulada en els últims 14 dies. Les dades exposades sobre aquestes línies fan que els contagis per cada 100.000 habitants hagin passat dels 49,74 de fa dues setmanes, als 81,63% que hi ha actualment. Fes de l'inici de la pandèmia, a Rubí es comptabilitzen 195 morts -xifra que no es mou des de l'estiu- i 9.922 contagis.