L'Ajuntament de Rubí invertirà 500.000 euros per millorar l'espai públic de les urbanitzacions fins el 2023

Accessibilitat, mobilitat i il·luminació son les prioritats del govern a les zones disseminades per l'actual mandat

Castellnou serà una de les urbanitzacions on s'actuarà.
Castellnou serà una de les urbanitzacions on s'actuarà. | Ajuntament de Rubí
M.S.
16 de novembre del 2021
Actualitzat el 01 de desembre a les 15:51h

Més de 500.000 euros en millores de l'espai públic a les urbanitzacions fins el 2023. Aquest és l'objectiu de despesa de l'Ajuntament de Rubí fins acabar el present mandat. Així ho van manifestar aquest dilluns l'alcaldessa, Ana María Martínz, i el regidor responsable del Servei de Manteniment d’Urbanitzacions, Miguel Ángel Romero.

L'acció repercutiria en les 13 urbanitzacions de la ciutat, que conformen 220 quilòmetres de carrers on viuen unes 12.000 persones. El manteniment de l'espai públic és un dels eixos estratègics del govern municipal, juntament amb l'atenció a les persones i la reactivació econòmica. Aquestes zones disseminades, segons l'alcaldessa, son una "prioritat" pel seu executiu, i aquest manda creu que "s'han de posar al dia".

Per concretar aquestes inversions, segons l'alcaldessa, "calia escoltar la ciutadania i fer una diagnosi acurada segons les observacions dels veins". Aquestes propostes s'han recollit a través de la regidoria d'Urbanitzacions i la Taula d'Urbanitzacions. Aquesta última ha celebrat sessions temàtiques sobe mobilitat, residus i seguretat. Detectades les mancances, ara s'entra a la segona fase, que segons Martínez consisteix a "passar a l'acció amb una millora integral".

Les actuacions

Fins ara, s'han senyalitzat 73 cruïlles de les urbanitzacions de Sant Muç, Castellnou, Can Solà, Valles Park i Can Barceló per valor de 20.000 euros. Pròximament se senyalitzaran 202 noves cruïlles i 60 parades d'autobus. Aquesta actuació està pressupostada en 80.000 euros.

També es renovarà l'asfalt l'asfalt de la carretera d'Ullastrell i s'executarà un pas elevat entre els carrers de Banyoles i de Bellpuig. Les accions relacionades amb la pavmentació estan valorades en 154.000 euros. En consonància, hi ha previst col·locar escales per millorar el pas de vianants a diferents passos i evitar grans voltes. Aquesta última acció es preveu al Pla de voreres, que té adjudicats 203.000 euros. També està previst renovar vuit marquesines d'autobús amb 59.000 euros.

A banda, s'ha elaborat un Pla de manteniment a les urbanitzacions que contempla la il·luminació dels camins de Sant Muç i de Can Serrallach, la instal·lació de fanals solars al camí de les Martines, actuacions de manteniment d'asfalt iniciades a finals de 2020, així com tres desbrossaments anuals a totes les urabanitzacions.