Es publica la biografia de l'«alcalde republicà» de Rubí, Pere Aguilera

Ramon Batalla és l'autor de l'obra, que serà presentada dimarts que ve a l'Auditori del Castell

Redacció
16 de novembre del 2021
Actualitzat el 17 de novembre a les 9:59h
"Pere Aguilera, alcalde republicà de Rubí" és un llibre escrit per l'historiador Ramon Batalla editat per la Fundació Josep Irla. L'obra, que veurà la llum pròximament, serà presentada dimarts 23 de novembre, a partir de les 19.30 a l'auditori del Museu Municipal Castell de Rubí.

Es tracta d'una biografia d'un dels personatges més destacats durant la Segona República a Rubí. Pere Aguilera, d'Esquerra Republicana (ERC), va ser alcalde intermitent de la ciutat entre 1934 i 1938, i després de la victòria franquista, va exiliar-se a França. Va ser empresonat en tornar pocs mesos després, i va ser desterrat fins que el 1979 va ser elegit regidor de nou per ERC a l'Ajuntament, càrrec que va ocupar fins al 1983. Nomenat fill predilecte de Rubí el 1987, va morir el 1991 amb 90 anys. Avui, la plaça de l'Ajuntament duu el seu nom.

A l'acte, a més de l'autor del llibre, hi participaran el regidor de Promoció Cultural i tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Rubí, Moisés Rodríguez, Xavier Corbera, portaveu d'ERC a Rubí, Josep Manuel Tresserras, president de la Fundació Josep Irla, i Elena Montesinos, regidora de Memòria Històrica de l'Ajuntament de Rubí. Tots els assistents rebran un exemplar del llibre.