10 escoles de Rubí tenen alumnes en quarantena per casos de Covid-19

80 alumnes estan confinats per 10 casos a les aules rubinenques

Tres escoles de Rubí tenen grups sencers confinats.
Tres escoles de Rubí tenen grups sencers confinats. | Gemma Sánchez/ACN
M.S
19 de novembre del 2021
Actualitzat el 02 de desembre a la 13:13h
Deu centres educatius de Rubí tenen alumnes en quarantena per casos de Covid-19. Son dos més que la setmana anterior i vuit més que a mitjans d'octubre, quan només n'hi havia dos. En total, les escoles i instituts afectats sumen 80 persones confinades per un total de 10 positius. La situació és la pitjor del curs present, però està lluny de les xifres que registra una ciutat veïna com Sant Cugat, amb més de 500 alumnes confinats.

En el cas de Rubí, a l'Escola Oficial d'Idiomes té un alumne positiu confinat, la mateixa xifra que l'escola Ca n'Alzamora, centre educatiu rubinenc amb més positius acumulats aquest curs, 26. També hi ha un positiu confinat als instituts J.V. Foix i L'Estatut, i a l'escola Torre de la Llebre. En el cas de La Serreta i l'escola Ramon Llull, hi ha dos positius confinats.

A banda d'aquestes escoles amb afectació residual, hi ha tres centres on els positius han fet que més d'una vintena de contactes estrets s'hagin de confinar. És el cas de l'escola Pau Casals, amb 25 persones confinades, la Mare de Déu de Montserrat, amb 25 més, i l'escola Mossèn Cinto Verdaguer, amb 21 confinats.

Pel que fa als centres que només tenen els positius confinats i no els seus contactes, cal recordar que el protocol de Salut permet a les persones immunitzades -o bé per vacunació o bé per haver contret la malaltia anteriorment- fer vida normal en cas de ser contactes de positius. D'aquesta manera, si un grup és aïllat en la totalitat, significa que la gran majoria dels contactes estrets no son considerats immunes o fins i tot, que no hi ha cap immune.