L’Ajuntament de Sant Cugat presentarà al·legacions al projecte Can Balasc

El consistori lamenta no haver estat informats per part de l'Ajuntament de Rubí sobre l'acceptació a tràmit de la sol·licitud d'autorització per obrir l'abocador a un quilòmetre de distància del barri de Mira-sol i de l'Hospital General de Catalunya

L'abocador de Can Balasc
L'abocador de Can Balasc | RubiTV.cat
Redacció
19 de març del 2019
L'Ajuntament de Sant Cugat presentarà al·legacions als tràmits iniciats per l'Ajuntament de Rubí per autoritzar un dipòsit controlat de residus no perillosos a Can Balasc, tal com ha informat a través d'una nota de premsa.

El consistori de la ciutat veïna al·lega que el projecte pot tenir afectacions al municipi, i lamenta que en cap cas s'hagi informat de la proposta ni dels tràmits engegats.

El sector on es vol fer aquest dipòsit de residus es troba a un quilòmetre de distància del terme municipal de Sant Cugat, concretament del barri de Mira-sol i de l'Hospital Universitari General de Catalunya. A més, el futur abocador se situaria sobre un aqüífer que nodreix el Torrent i l'Estany dels Alous.

És per això que l'Ajuntament lamenta no haver estat informat de la tramitació del projecte, i està ultimant les al·legacions, tot i que el període d'al·legacions va finalitzar el passat 15 de febrer. Per part de la ciutadania de Rubí, el projecte va rebre 2.700 al·legacions, 1.800 de les quals provenien de la comunitat educativa de l'escola Rivo Rubeo, una de les grans afectades per la ubicació de l'abocador.

El fet de no haver estat informat per part de l'Ajuntament de Rubí sobre l'inici dels tràmits del projecte ni del període d'al·legacions, i l'afectació directa que tindrà l'abocador de Can Balasc al terme municipal de Sant Cugat son els arguments del consistori santcugatenc per tirar endavant amb les al·legacions tot i estar fora de termini.

El consistori de la ciutat veïna ha recordat, a més, que per tal d'autoritzar la iniciativa cal tramitar una avaluació d'impacte ambiental per la qual s'han de consultar les administracions públiques afectades.

Joan Puigdomènech: "Si ells que ho tenen a la vora no ho veuen clar, nosaltres també hem de protegir allò nostre"

Segons informa el portal cugat.cat, el tinent d'alcalde de Territori i Medi Ambient i president del consell de barri de Mira-sol, Joan Puigdomènech, va explicar que els veïns de Can Cabassa van alertar el consistori de la situació, i que després d'una reunió amb l'Ajuntament de Rubí va saber que està obligat a fer el tràmit, ja que l'empresa sol·licitant de l'autorització reuneix tots els requisits.

És per això que Puigdomènech va demanar a Rubí si la presentació d'al·legacions per part de l'Ajuntament de Sant Cugat podria ajudar a posar fre a la llicència, i que el consistori rubinenc va dir que "acceptaria gustosament".

En la mateixa reunió del consell de barri, el president va expressar que voldrien saber que el dipòsit controlat no tindrà afectacions al barri de Mira-sol, i que "si ells - en referència a la plataforma Rubí Sense Abocadors - que ho tenen a la vora no ho veuen clar, nosaltres també hem de protegir allò nostre".