Atac homòfob a l'INS L'Estatut: «Repintarem els murals les vegades que calgui»

L'institut rubinenc ja ha denunciat les pintades contra el col·lectiu LGTBI aparegudes a la zona d'esbarjo

El mural atacat amb missatges homòfobs a la zona d'esbarjo de l'institut L'Estatut.
El mural atacat amb missatges homòfobs a la zona d'esbarjo de l'institut L'Estatut. | Cedida
M.S.
22 de novembre del 2021
Actualitzat el 02 de desembre a les 10:11h
L'institut L'Estatut de Rubí es va aixecar la setmana passada amb una sorpresa desagradable. Un gran mural present a la zona d'esbarjo amb els colors de la bandera irisada, que representa el col·lectiu LGTBIQ+, va aparèixer amb pintadeshomòfobes. Inscripcions com "Fuck LGTB" o "mariques fills de puta" embrutaven la paret decorada pels alumnes. També unes escales decorades amb la mateixa bandera apareixien amb ratllades negres.

En aquest context, RubíTV s'ha posat en contacte amb el centre. En declaracions a aquest mitjà, fonts de la direcció de l'Institut reconeixen el "disgust" que va suposar l'atac, del que encara ara se'n desconeixen els autors. L'Estatut, de moment, ha denunciat l'atac vandàlic als Mossos d'Esquadra.

A més, des de l'institut expliquen que estan "molt contents" per la resposta "fantàstica" de l'alumnat: nois i noies de diversos cursos s'han ofert a netejar i repintar la paret i les escales atacades. S'espera que els murals estiguin restablerts abans de començar les vacances de Nadal. I si tornen a patir atacs, asseguren des del centre, "es repintaran les vegades que faci falta".
 

Les escales que també van aparèixer pintades la setmana passada. Foto: Cedida


Des de fa anys, l'institut L'Estatut de Rubí compta amb un projecte anomenat Punt Lila. Amb la voluntat de promoure valors com la llibertat de gènere, sexual, així com la diversitat i el feminisme, el centre impulsa activitats o fins i tot una optativa, que es reprendrà quan la pandèmia decaigui. Els murals atacats, per exemple, van ser pintats pels alumnes de quart d'ESO en una d'aquestes iniciatives.

No és la primera vegada que el centre rep un atac de caràcter LGTBIfòbic. Fa només uns mesos, a principis de juny, van aparèixer unes inscripcions homòfobes a les mateixes escales pintades amb un arc de Sant Martí. S'hi podia llegir "No maricas", així com insults al col·lectiu homosexual. Aleshores, els estudiants van lamentar que s'ataqués "un treball cooperatiu i una comunitat que té membres dins de l'institut".