1 de 10
Educació

Nou pas endavant per la construcció de la futura escola del Bosc de Rubí

El Ple de Rubí aprova la cessió a la Generalitat del solar on s'ubicarà el centre

L'Escola del Bosc, en barracons, tindrà un nou edifici en els pròxims anys. | Arxiu
per Marc Solé, Rubí, Catalunya | 25 de novembre de 2021 a les 18:59 |
Pas endavant per a la construcció de l'escola del Bosc de Rubí. El ple municipal de l'Ajuntament rubinenc ha aprovat aquest dijous la cessió, a la Generalitat de Catalunya, del solar on s'ubicarà el futur edifici definitiu del centre, que des del 2010 funciona en mòduls prefabricats amb uns 300 alumnes fins a sisè de primària.

Al ple del mes de juliol es va avançar en la mateixa línia, ja que les dues administracions van signar el conveni per a executar el projecte, valorat en 4,4 milions d'euros, dels quals l'Ajuntament n'aportarà 440.000. Els terminis del govern municipal apunten el 2025 com a l'any en què l'escola estarà acabada, i en què finalment, es posarà punt final a una reivindicació de més de deu anys de la comunitat educativa rubinenca.


Es tracta d'un solar d'uns 7.200 metres quadrats ubicat a tocar de la zona on s'ubiquen les instal·lacions actuals del centre, en una finca situada entre els carrers de Mallorca i Anton Borja i el paratge natural de Ca n'Oriol. Les obres estaven licitades ja fa deu anys, però un canvi de govern va fer tirar el projecte enrere.

Tal com estipula l'acord signat aquest dijous a l'Ajuntament de Rubí, un cop l'edifici estigui construït, passarà a ser propietat del Consistori, que en cedirà l'ús a la Generalitat per a l'activitat escolar, però el manteniment, la conservació i la vigilància de l'equipament correspondrà al municipi.


Des del govern s'ha manifestat el desig de que aquest acord sigui el "definitiu" i s'ha agraït la "paciència" a les famílies de l'escola. El nou centre educatiu, segons s'ha anunciat, hauria d'estar construit pel curs 2024-2025 amb una línia per curs. Tots els grups polítics del ple han votat a favor de l'acord.
 

 

Participació