Rubí treballa en l'elaboració d'un procotol de dol en cas d'assassinat masclista

El document vol visibilitzar feminicidis, sensibilitzar sobre violència masclista i honorar les víctimes

Un llaç lila a la solapa, en rebuig a la violència masclista.
Un llaç lila a la solapa, en rebuig a la violència masclista. | Adrià Costa
Redacció
26 de novembre del 2021

L'Ajuntament de Rubí es dotarà d'un protocol de dol a aplicar en cas d'assassinat masclista. L'objectiu d'aquest document serà visibilitzar els feminicidis, sensibilitzar sobre la violència masclista, condemnar els crims masclistes sistemàticament i honorar les víctimes.

Així ho ha anunciat aquest dijous, 25 de novembre, l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Masclista tot assegurant que "Només canviant el model de desigualtat social" es podran aturar els feminicidis, els quals ha catalogat de "màxima expressió de les violències masclistes i patriarcals"

L'alcaldessa ha recordat que Rubí ja s'ha dotat d'altres eines per donar resposta coordinada, més ràpida i més eficiant a les desigualtats de gènere. Aquest és el cas del Protocol per l'abordatge de la violència masclista o el Protocol per l’abordatge de la mutilació genital femenina, que s’ha presentant recentment. Un altre document que està en procés d'elaboració és el Protocol per l’abordatge de les violències sexuals en espais públics d’oci.