1 de 10
inclusió

La UAB prepara una setmana artística i inclusiva amb persones amb diversitat funcional

És la primera vegada que la universitat ho impulsa

Les columnes que donen la benvinguda al campus vallesà | Roger Navarro
per A.H., Sabadell, Catalunya | 28 de novembre de 2021 a les 17:30 |
El proper divendres, 3 de desembre, es commemora el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat i en el marc d'aquest efemèride, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha impulsat la Setmana Artística i Inclusiva: l'art amb i per a tothom. Una iniciativa amb espectacles de teatre, dansa i música protagonitzats per persones amb diversitat funcional.

És la primera vegada que la universitat dedica una setmana a aquesta iniciativa, que arrencarà aquest dilluns, 29 de novembre, amb la funció teatral i debat Valido, valides, valida, representat per l’associació La Xixa Teatre. Seguirá al dia següent, amb el taller de dansa participatiu Desfasats, a càrrec del col·lectlu Liant la Troca.


Els dies 1 i 2 de desembre, hi ha programat un monòleg sobre l’estigma en la salut mental La dona del tercer segona, de TeatreNu; l’exposició artística inclusiva SusoArt, organitzada per l’associació SusoEspai, i l'espectacle música i debat Peces d’un trencaclosques, que munta la Fundació Aspace.

L'objectiu és "sensibilitzar la comunitat universitària sobre el procés d'inclusió de persones amb discapacitat o diversitat funcional, compartint experiències" inclusives i que s'afavoreixi la participació de tota la població. El dia 9 de desembre es tancarà l'agenda amb una taula rodona, sota el títol “L’art amb i per a tothom” que tindrà representants de la Fundació ONCE, Teatre Nacional de Catalunya (TNC), Apropa Cultura, Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

 

Participació