Alumnes de l'INS L'Estatut repinten el mural LGTBIQ+ atacat dies enrere

El centre rubinenc ja va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra

El mural torna a relluir després de ser repintat pels alumnes de l'INS l'Estatut.
El mural torna a relluir després de ser repintat pels alumnes de l'INS l'Estatut. | Cedida
M.S.
02 de desembre del 2021
Dies enrere, l'odi s'apoderava de murals amb l'arc de Sant Martí pintats a la zona d'esbarjo de l'Institut l'Estatut de Rubí: una paret i una escala apareixien amb pintades i inscripcions homòfobes com "Fuck LGTB" o "mariques fills de puta" embrutaven la paret decorada pels propis alumnes.

Aleshores, el centre va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra, a la vegada que mostrava la seva preocupació per una acció que va provocar un "disgust" a la comunitat educativa. Tot no eren males notícies, però: tal com confirmaven fonts del centre a RubíTV, alumnes s'havien ofert convençudament a repintar els murals.Des de la direcció asseguraven a aquest mitjà que els mnurals estarien restablerts abans de les vancances de Nadal, i finalment ha estat aquest dimarts, 30 de novembre, quan la bandera irisada ha tornat a relluir en una paret del recinte gràcies a la col·laboració d'uns 40 alumnes voluntaris. Per això, l'institut ha compartit unes imatges a xarxes socials en què es veu als adolescents treballant amb pots de pintura i pinzells, fora de l'horari lectiu.


Des de fa anys, l'institut L'Estatut de Rubí compta amb un projecte anomenat Punt Lila. Amb la voluntat de promoure valors com la llibertat de gènere, sexual, així com la diversitat i el feminisme, el centre impulsa activitats o fins i tot una optativa, que es reprendrà quan la pandèmia decaigui. Els murals atacats, per exemple, van ser pintats pels alumnes de quart d'ESO en una d'aquestes iniciatives.