1 de 10
coronavirus

El certificat Covid ja és obligatori per entrar a restaurants, gimnasos i residències

Argimon assegura que per ara no estan previstes noves restriccions malgrat que hi haurà un increment dels contagis en les pròximes dues setmanes

Un client valida el passaport Covid a l'entrada d'una cafeteria | Adrià Costa
per Sara González, Barcelona, Catalunya | 3 de desembre de 2021 a les 18:59 |
El certificat Covid és obligatori per poder accedir a bars i restaurants, gimnasos i residències des d'aquest divendres, 3 de desembre. L'obligatorietat del passaport de vacunació per entrar en aquests establiments es va suspendre el divendres passat per un col·lapse en el sistema informàtic per descarregar el document. Davant d'aquesta situació, el Govern va deixar un marge fins divendres perquè els ciutadans es poguessin descarregar el certificat de forma esglaonada i guardar-lo.

En la darrera setmana, dos milions de persones han obtingut el certificat a través de l'aplicació de La meva salut. Amb tot, des de que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va avalar l'ampliació del requisit el passat dijous, l'allau de peticions va provocar la saturació del sistema informàtic. Argimon ha explicat que els pròxims dies abans de divendres han de servir perquè tothom se'l pugui descarregar amb tranquil·litat -l'aplicació pot suportar una concurrència de fins a 6.000 entrades al minut- i perquè aquells que tenen dificultats per obtenir-li puguin ser ajudats per familiars i amics. El certificat no caldrà als menjadors dels centres de treball ni de l'àmbit escolar i universitari i serà exigible a partir dels 13 anys."Hem de ser humils, estem en situació d’assaig-error. Volem evidències, però les evidències es van generant poc a poc", ha assegurat. En aquest sentit, ha subratllat que la mascareta, la ventilació i la distància entre persones continuen sent les mesures de prevenció més eficaces encara que s'estigui vacunat. 


La previsió és que els contagis s'incrementin en les pròximes dues setmanes, però per ara Salut no té sobre la taula noves mesures ni restriccions com en les anteriors onades malgrat que s'acosta el pont de principis de desembre i les festes de Nadal. "Anem dia a dia. És complicat d'acceptar, tots volem certeses i prediccions", ha assegurat. Amb tot, ha argumentat que per ara els ingressos estan controlats i que, de fet, hi ha un 24% dels infectats a les UCI quan abans eren el 33-34%. "Hem d’anar normalitzant al màxim la vida i que la gent vagi tenint contacte amb el virus. La millor manera de tenir-hi contacte és amb la vacunació", ha insistit. 

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació