Incidència

Una gran esllavissada atura el servei de FGC entre Sant Cugat i Terrassa

Els Bombers s'estan desplaçant fins al lloc dels fets per avaluar els danys

per Sergi Baixas / Anna Mira, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 3 de desembre de 2021 a les 19:43 |
FGC | Gala Espín
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Incident als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). La circulació de trens entre l'estació de Sant Cugat i Terrassa (S1) està aturada des de les 16.30 h de la tarda a causa d'una esllavissada a la Rambleta del Parc Alegre.
  Es tracta d'un esfondrament del túnel que surt de Terrassa direcció les Fonts on ha cedit el talús lateral i tones de terra han ocupat les vies. Segons ha pogut saber aquest mitjà, malgrat no haver-se produït danys personals, hi ha diversos trens parats a la línia S1 amb gent a l'interior i fins a dos trens, més a prop de l'esllavissada, s'han desallotjat sense problemes. Tots funcionen fora d'horari


Sílvia Sánchez, una usuària dels ferrocarrils que ha viscut els fets des de primera línia, relata a NacióSantCugat que el conductor els havia avisat per megafonia que davant seu tenia l'esfondrament. Després de dues hores aturats i amb el tren fent marxa enrere durant un tram, Sánchez explica que han acabat baixant i s'han posat a caminar durant "una bona estona" per sobre les vies fins a arribar a l'estació de Les Fonts.
 

Imatge del lloc dels fets acordonat Foto: Anna Mira


Els Bombers s'han desplaçat fins al lloc dels fets per avaluar els danys i assegurar la zona, abans de realitzar qualsevol intervenció per evitar "sobreaccidents". El cap de la intervenció de Bombers, Claudi Gallardo, ha exposat l'afectació provocada per la caiguda de 20 metres lineals de mur d'aproximadament 7 metres d'alçada. Actualment, s'està valorant sobre com procedir de la mà de FGC i tècnics de l'Institut Cartogràfic de Catalunya. No han volgut aventurar tempos, malgrat que tot apunta que la restitució del servei anirà per llarg.

Per la seva banda, la policia ha acordonat la zona i ha tallat l'Avinguda Jacquard. En una roda de premsa, la tinència d'alcaldia de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, que estan inspeccionant el terreny i resten a l'espera dels tècnics de la Generalitat abans de començar a resoldre la incidència. No han dit previsió. 

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha anunciat que activen el Pla d'Emergència Municipal. Mentre els serveis d'emergències treballen per reparar el talús i restablir el servei, s'ha organitzat un servei de bus alternatiu entre Terrassa Rambla i Sant Cugat, amb el suport de la flota d'autobusos municipal de Terrassa (TMESA). Es recomana viatjar a i des de Barcelona en Rodalies Renfe.
 
El servei continua interromput. 

Hi haurà més ampliació.

 

Participació