Rubí acull aquest dijous un nou taller per reduir la factura elèctrica

A la sessió, que és gratuïta, es donen consells per optimitzar el consum elèctric i s'expliquen els conceptes de la factura

Els tallers ajuden a entendre les factures i a reduir-ne el seu import
Els tallers ajuden a entendre les factures i a reduir-ne el seu import | Europa Press
Redacció
08 de desembre del 2021
Els tallers per reduir la factura elèctrica organitzats per l’Ajuntament a través del projecte Rubí Brilla tornen aquest desembre. Després de les dues primeres sessió, el 10 i el 27 de novembre, les classes programades tindran lloc a l'Auditori del Rubí Forma aquest dijous, 9 de desembre, i el dimecres 22, tots dos a les 18 h

En el marc d’aquests tallers, s'expliquen els conceptes bàsics de la factura elèctrica, es donen eines per reduir el seu import optimitzant el contracte elèctric o modificant hàbits de consum, i es faciliten consells per consumir l’energia de manera més eficient. A més, s’informa els assistents del marc legal que garanteix el dret bàsic a l’energia a les famílies amb risc de vulnerabilitat.

Després d'una sola sessió, les persones participants adquireixen coneixements que els permeten rebaixar considerablement la seva despesa energètica, segons fonts municipals. La mitjana d’estalvi per família és del 30% de la factura però, en alguns casos, els assistents aconsegueixen reduir-la fins a la meitat sense necessitat ni tan sols de modificar els seus hàbits de consum. I és que el 70% de les persones que han participat fins ara als tallers han descobert que tenien contractada més potència elèctrica de la necessària. Segons l'organització, es poden arribar a estalviar 1.000 euros.

Les sessions s’adrecen a tota la ciutadania, sigui quina sigui la seva capacitat econòmica, i per assistir-hi només cal formalitzar una inscripció prèvia adreçant un correu a rubi_brilla@ajrubi.cat, en aquest enllaç o trucant al 93 588 78 00 (a partir del setembre).