200 alumnes de 20 escoles de Rubí, confinats per casos de Covid-19

Els centres educatius rubinencs acumulen 50 contagis en els darrers 10 dies

Set escoles de Rubí tenen més d'una vintena d'alumnes confinats.
Set escoles de Rubí tenen més d'una vintena d'alumnes confinats. | Adrià Costa
Redacció
09 de desembre del 2021
Actualitzat el 14 de desembre a les 14:02h
199 alumnes de 20 escoles i instituts de Rubí es troben en quarantena per casos de Covid-19 o com a contactes estrets. En total, els centres educatius rubinencs acumulen un total de 50 contagis en els últims 10 dies. Fa una setmana, hi havia 255 persones confinades per 57 positius a les aules.

El centre amb més casos és l'escola Balmes, on 17 alumnes i un docent positius es troben confinats. També destaca la xifra de confinats a l'escola Ca n'Alzamora (47 per tres positius), a la 25 de setembre (20 per un positiu), a la Ramon Llull (27 per 6 positius), l'escola Torrent dels Alous (18 confinats per tres positius) i l'escola Pau Casals, amb 26 confinats per un positiu. A l'institut J.V Foix hi ha sis persones en quarantena per tres positius, i als Maristes hi ha 23 persones en quarantena, però no consta cap positiu.

A la resta d'escoles i instituts, només hi ha confinats un positiu, com és el cas de Ca n'Oriol, l'Escola Oficial d'Idiomes, l'escola Joan Maragall, la Cinto Verdaguer, l'Schola, l'institut Duc de Montblanc, la llar privada Snoopy, l'escola Mare de Déu de Montserrat, i el Politécnico, o dos positius confinats, com passa a la Rivo Rubeo, l'institut la Serreta i l'escola Regina Carmeli.

Pel que fa als centres que només tenen els positius confinats i no els seus contactes, cal recordar que el protocol de Salut permet a les persones immunitzades -o bé per vacunació o bé per haver contret la malaltia anteriorment- fer vida normal en cas de ser contactes de positius. D'aquesta manera, si un grup és aïllat en la totalitat, significa que la gran majoria dels contactes estrets no son considerats immunes o fins i tot, que no hi ha cap immune.