1 de 10
Medi Ambient

En marxa la recuperació del torrent de Can Mut, arrasat pel temporal Glòria

Les tasques se centren a redibuixar la llera, plantar vegetació i facilitar-hi el pas d'excursionistes

Algunes de les 3.000 plantes que es plantaran a la zona. | Ajuntament de Rubí
per Redacció, Rubí, Catalunya | 10 de desembre de 2021 a les 11:09 |

L'Ajuntament de Rubí ha engegat la segona fase de recuperació de l'entorn del torrent de Can Serra, també anomenat torrent del Mut. Es tracta d'un espai natural a tocar del nucli urbà, situtat entre Can Muç i Can Rosés, pel qual transcorre l'itinerari 04 - Can Fonollet.

El motiu de l'actuació es remunta al temporal Glòria, quan van caure més de 150 arbres de gran diàmetre en aquesta zona. Un cop retirats per l'Agència Catalana de l'Aigua, van desaparèixer la majoria de trams de la llera del torrent.Els mesos posteriors, durant el 2019, es van plantar més de 300 arbres als marges del torrent, i ara s'està recuperant el llit fluvial i el corriol que transcorre pel voral, que també havien adquirit formes irregulars.

D'aquesta manera, s'ha dibuixat una llera sinusoide, amb corbes, en la qual s'han col·locat uns blocs de pedra als punts d'encreuament amb el sender per tal de facilitar el pas de vianants i protegir la zona natural de la llera. A més de la recuperació morfològica de la llera, es troba en curs la plantació de més de 3.000 plantes autòctones a la ribera, com jocs, saulics, olivereta, menta o baladres, entre d'altres.

 

 

Participació