El cas de l'Adrià, el jove rubinenc acusat d'atemptat contra l'autoritat per «xerrar mentre bevia una llauna»

Fiscalia li demana un any de presó i la defensa apunta a un cas de violència policial

El judici tindrà lloc als Jutjats de Terrassa.
El judici tindrà lloc als Jutjats de Terrassa. | Mossos
M.S.
13 de desembre del 2021
Actualitzat el 16 de desembre a les 11:54h
Maig de 2021. Dos agents de la Policia Local de Rubí detenen un jove que bevia alcohol al carrer a les 11 de la nit i se l'enduen a comissaria, on dorm una nit al calabós. La sorpresa arriba poc després: li demanen un any de presó, acusat d'atemptat contra l'autoritat, tot i que ell defensa que l'única violència la va exercir la policia, amb una actuació desmesurada.

Aquest dilluns, 13 de desembre, des de les deu del matí, havia d'arrencar el judici contra el jove rubinenc als Jutjats de Terrassa. Hi participaven set testimonis, però els dos agents policials citats a declarar no s'hi han presentat perquè estan de vacances, tal com van confirmar a aquest mijtà fonts pròximes a l'acusat. Això fa que la vista s'endarrereixi, com a mínim, mig any.

La defensa assegura que va ser detingut per l'esquena amb "xerrar mentre bevia una llauna" com a únic pretext. Poc abans s'ha organitzat una concentració de suport a l'encausat, en què han col·laborat entitats com el CDR de Rubí i el CRAC. Segons ha pogut saber RubíTV, el grup de suport a l'Adrià està agafant forma per encarar el judici definitiu i "desmuntar aquest muntatge de la Policia Local de Rubí".