L'Ajuntament de Rubí treballa en les al·legacions contra la nova línia d'alta tensió projectada a la ciutat

El Ple ja va mostrar rebuig al projecte i es va crear un front entre municipis afectats

Plànol de l'avantprojecte de línia d'alta tensió de Forestalia.
Plànol de l'avantprojecte de línia d'alta tensió de Forestalia. | Ajuntament de Rubí
M.S.
13 de desembre del 2021

L'Ajuntament de Rubí ja treballa en les al·legacions que presentarà contra el projecte de línia d'alta tensió de Forestalia. Era un dels compromisos del Consistori, que va mostrar el seu rebuig unànime al Ple de Rubí del mes d'octubre i també es va associar amb la resta de municipis de la demarcació de Barcelona afectats per l'avantprojecte.

Els tècnics municipals treballen en les al·legacions aprofitant que s'ha obert el període que permet a la ciutadania presentar-les, just després que les administracions competents sotmetessin el projecte a informació pública. A la demarcació de Barcelona es preveu una línia de 18 quilòmetres de cablejat, entre els Hostalets de Pierola i Rubí, passant per AbreraEsparraguera, Olesa de Montserrat, Ullastrell i Castellbisbal.

El nou traçat, que transportaria l'energia de les renovables de les Garrigues, comportaria a Rubí la construcció de 39 noves torres d'alta tensió i uns cinc quilòmetres de cablejat. La línia, de 400 kV, transcorreria entre les subestacions Promotors Rubí R4 i Rubí 400 REE. L'acció forma part d'un gran projecte entre Catalunya i la província aragonesa d'Osca que comprèn els parcs eòlics de Maià, Vela i Octant.

Un mes enrere, els set municipis barcelonins ja van acordar presentar al·legacions coordinadament de forma conjunta al projecte, així com emprendre diverses accions polítiques per sumar suports institucionals per rebutjar aquesta infraestructura de 400 quilowatts de tensió.