Una multa acaba amb el centre cultural autogestionat L'Entròpika de Rubí

Els impulsors assenyalen l'Ajuntament per un assessorament "insuficient i poc esclaridor"

Entrada de l'Entròpika, al carrer Terrassa de Rubí.
Entrada de l'Entròpika, al carrer Terrassa de Rubí. | L'Entròpika
M.S.
16 de desembre del 2021
Actualitzat a les 17:23h
El centre cultural L'Entròpika de Rubí, que l'entitat La Sonik va obrir el passat mes de juny al carrer de Terrassa, tanca les portes. Durant cinc anys, apuntaven els seus impulsors, havien buscat un local "digne que s'adaptés a les necessitats reals" de l'entitat. Fins que fa mig any en van trobar un; les ofertes de l'Ajuntament no havien convençut mai als membres de la iniciativa.

L'equipament va néixer amb la intenció d'esdevenir un punt de trobada social i cultural, autogestionat, destinat al jovent. Després d'una "necessitat detectada" pels seus impulsors, volia acollir projectes i compartir-los amb els socis de l'entitat: concerts, tallers, xerrades, jornades de jocs de taula o cedir l'espai a altres entitats.

Ara bé, mig any després de la seva obertura, tal com denuncia La Sonik en un comunicat, la "falta de proximitat i interès per part de l'Ajuntament" –de qui lamenten un assessorament insuficient i poc esclaridor- ha suposat una "manca de coneixement" del projecte, definit sovint com a sala de concerts o bar-cafè, afegeixen. Així, l'obertura d'un expedient sancionador, així com la tramitació per una multa per "no fer un avís previ de l'activitat" suposen un cost econòmic que aquesta entitat juvenilsense ànim de lucre es veu incapaç de superar.

En aquest context, els impulsors del projecte lamenten veure's obligats a cessar l'activitat i tancar una iniciativa a la qual han dedicat "tanta il·lusió, ganes i treball". En el mateix sentit, manifesten el seu "malestar i tristesa" pel fet que "no es fomentin polítiques municipals per adaptar espais municipals a les entitats que no disposen d'un espai en condicions". Llegeix el comunicat de despedida sota aquestes línies.