1 de 10
mapa

Consulta aquí els 125 municipis amb toc de queda

El Govern aplica el confinament nocturn als municipis amb més de 10.000 habitants i la incidència alta després de l'autorització del TSJC

Control de Mossos amb motiu del toc de queda. | Adrià Costa
per Roger Tugas Vilardell, Barcelona, Catalunya | 23 de desembre de 2021 a les 13:39 |
El Govern recupera el toc de queda per frenar l'augment de contagis de Covid en plena sisena onada. Els municipis afectats seran, després de l'aval del TSJC, tots els que tinguin més de 10.000 habitants i una incidència acumulada a set dies de 250 casos per cada 100.000 persones. Els pots consultar en el següent mapa:


En total es proposa una llista de 125 municipis que hauran d'aplicar el confinament nocturn d'una a sis de la matinada a partir d'aquest divendres, dels quals 116 perquè compleixen els llindars de població i incidència i els altres 9 pel fet de trobar-se envoltats per aquests, esdevenint municipis illa. La sol·licitud és per dues setmanes, de manera que afectarà totes les festes de Nadal. L'última vegada que es va prohibir la mobilitat nocturna va ser a l'estiu, per fer front a la cinquena onada.

"Les xifres de les darreres hores ens han obligat a actuar", va admetre el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Davant dels indicadors "disparats" i la situació "crítica", va dir que el Govern estava "obligat" a actuar. "Quedar-se de braços plegats no seria coherent ni responsable, seria temerari i una inhibició de les responsabilitats en la seguretat col·lectiva de tota la ciutadania", remarcava.

A banda del toc de queda, el Govern aplicarà més mesures. Les més destacades són la limitació de trobades a deu persones, el tancament de l'oci nocturn i la reducció d'aforaments en restaurants -50% a l'interior- i el comerç, la cultura i esdeveniments esportius al 70%.
​​[intext4]

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació