Veïns per Rubí demana que no s'aprovi el POUM abans de les eleccions municipals

La formació considera que s'han perdut els 4 anys de mandat actual i que ja és una qüestió que haurà de gestionar el nou govern municipal

Veïns per Rubí demana que no s'aprovi el POUM abans de les municipals
Veïns per Rubí demana que no s'aprovi el POUM abans de les municipals | Carla Serra
19 de març del 2019
Actualitzat el 20 de març a la 13:43h


El POUM és una de les grans assignatures pendents de la nostra ciutat, i ha tingut un gran protagonisme en aquest mandat. Gran part de l'oposició l'ha criticat per diverses raons i en múltiples ocasions, arribant a presentar mocions conjuntes per demanar el desistiment en l'aprovació. Després de molts intents d'aprovació, el POUM es tornarà a portar al ple municipal del mes de març o bé es farà un ple extraordinari.

Davant d'aquesta situació, el grup municipal Veïns per Rubí demana a les formacions que representen partits polítics dins l'Ajuntament, com C's i CDC, que "siguin responsables i valorin que no és el moment". Toni Garcia, portaveu de la formació, considera que no és la manera adequada d'aprovar la verificació d'un POUM tenint en compte que "estem a les portes d'unes eleccions municipals i que hi ha dos regidors del PP que fa 3 mesos que no venen als plens". En aquest sentit, assegura que "si de sobte apareixen per venir al ple d'aprovació del POUM, evidentment és molt sospitós" i insisteix que "no és ètic" aprovar el POUM en aquestes circumstàncies. 

La formació considera que fa anys que s'hauria d'haver redactat el nou POUM i que, per tant, s'han perdut 8 anys, més els 4 anys del mandat, i assegura que és una qüestió que haurà de gestionar el nou govern municipal. 

En aquest sentit, Garcia ha explicat que de cara a la redacció del nou POUM la formació aposta perquè l'Ajuntament compri sòl per tal de fer promoció d'habitatge municipal per a lloguer social, "l'única via que permet a aquest Ajuntament engegar noves promocions".