«Sortir de casa amb tranquil·litat», desig de Nadal dels veïns d'un cèntic carrer de Rubí

Veïns del carrer General Prim fan arribar una carta a RubíTV per denunciar la "inseguretat" que produeixen les voreres estretes i l'asfalt deteriorat

Les voreres estretes, un dels problemes que denuncien els veïns.
Les voreres estretes, un dels problemes que denuncien els veïns. | Cedida
M.S.
27 de desembre del 2022
Actualitzat el 31 de desembre a les 11:07h
A les portes de Nadal, els carrers d'un cèntric carrer de Rubí han dit prou. Es tracta del carrer General Prim, on els seus habitants han fet arribar una carta a RubíTV per denunciar una situació "insostenible" pel que fa a l'estat del paviment i les voreres. En aquest sentit, apunten que es plantegen crear una associació per fer-se valdre davant les administracions abans no passi "alguna desgràcia".

Així doncs, punten a unes "voreres estretes, paviment deteriorat i els cotxes envaint el poc espai que queda als veïns". Això provoca, asseguren, una sensació d'inseguretat, encara més aguda en el cas de les persones obligades a moure's amb crosses i bastons. En aquest context, tenint en compte les dates actuals i la decoració que hi ha al centre, afegeixen: "Mentre uns passegen embadalits per la immensitat de la llum, a altres ens aboqueu a temptejar entre la foscor". Llegeix la carta sota aquestes línies.
 
Arriba Nadal i amb les festes els carrers s'environen. Llums de mil formes i colors donen la benvinguda als vianants que tranquil·lament passegen pel centre aclaparats per la brillantor dels ornaments nadalencs. Nosaltres també vivim al centre, concretament al carrer General Prim.

No hi tenim llums, però també hi passegem aclaparats. Les voreres estretes, el paviment deteriorat i els cotxes  envaint el poc espai que queda ens deixa els veïns abocats a una sensació d'inseguretat que afegeix encara més dificultats als molts veïns que estem obligats a moure'ns amb crosses i bastons. Mentre uns passegen embadalits per la immensitat de la llum, a altres ens aboqueu a temptejar entre la foscor.
 
A nosaltres també ens agradaria que el Nadal arribés al nostre carrer. Però no ens calen túnels de llumetes ni pampallugues de colors, sinó voreres dignes i amples on càpiga el carret de la compra i per on puguem circular amunt i avall sense ensopegar amb forats ni arriscar-nos a ser trepitjats per les rodes d'un cotxe. Quan es priva una part dels ciutadans dels serveis mínims es falta al sentit de comunitat que tan essencial és en aquests darrers temps.

Així que si us plau senyora alcaldessa, que no ens ceguin els llums i li agrairíem que tingués en compte els problemes esmentats i mirés de resoldre unes deficiències perquè puguem sortir de casa amb tranquil·litat. I l'animem a fer-ho com més aviat millor. Bé, ja sap què diu el refrany... per Nadal, qui res no estrena, res no val.
 
Rebi una salutació ben cordial,
 
Maria Consuelo Sánchez i altres veïns del Carrer del General Prim.