Així serà l'atípica arribada dels Reis d'Orient a Rubí

S'oferirà una cavalcada estàtica al campament reial del parc del Castell

L'arribada dels Reis a Rubí
L'arribada dels Reis a Rubí | Localpres / Aj. Rubí
Redacció
05 de gener del 2022
Actualitzat a les 10:06h
Les restriccions de la Covid-19 no impediran als Reis d'Orient arribar a Rubí. A causa de la situació epidemiològica, la ciutat s'ha adaptat i no acollirà la tradicional cavalcada, tot i que els infants rubinencs sí que podran veure Melcior, Gaspar i Baltasar a la seva ciutat.

Aquesta tarda-vespre del 5 de gener, en lloc de la Cavalcada de Reis, se celebrarà un espectacle, a l'amfiteatre del Castell, on l'alcaldessa, Ana María Martínez, entregarà les claus de la ciutat a Ses Majestats. També hi participarà el Patge Rubisenc. L'espectacle també es podrà seguir a través de les xarxes socials municipals.

Més de 5.000 persones podran presenciar l’acte en els tres passis: a les 17 h, 18 h i 19 h. No obstant, les persones que es quedin fora no han de patir: els tres reis s'integraran al campament reial, desprès de l'últim passi, per oferir una cavalcada estàtica d'entrada lliure de 19.15 a 21 h. Les persones que no puguin assistir a aquest acte de benvinguda tindran l’oportunitat de veure’l aquesta mateixa tarda, de manera íntegra, a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.

Un cop finalitzi l’última sessió de l’espectacle, cap a les 19.15 h, el parc del Castell s’obrirà a tota la ciutadania per fer-la partícip d’una cavalcada estàtica. Diferents elements i personatges es distribuiran per un itinerari predefinit i de sentit únic que abastarà tot l’entorn del Castell.

Així, tot fent una passejada a peu, els rubinencs tindran la possibilitat de gaudir de la màgia que envolta l’arribada dels Reis i de saludar-los en persona, com ho farien en una cavalcada tradicional. A banda de Ses Majestats, no faltaran en aquest recorregut el Mag Rubisenc i el seu ajudant Melquíades, la Cartera Reial i l’elefant Bòjum, entre d’altres.

La cavalcada estàtica s’allargarà fins a les 21 h i serà d’accés lliure amb control d’aforament, per tal d’evitar possibles aglomeracions. El propi format de l’activitat i les característiques de l’espai faciliten la participació d’un gran volum de persones en les millors condicions de seguretat possibles.

7.700 persones visiten el Campament dels Reis
Per segon any, el Mag Rubisenc ha obert les portes de la seva llar, situada al Castell, per compartir amb tots els rubinencs els misteris que acompanyen l’arribada de Ses Majestats. Unes 7.700 persones han passat pel Campament dels Reis durant els seus tres dies d’obertura.

Els visitants han tingut l'oportunitat de conèixer una gran diversitat de personatges: artesans i artesanes que mostraven les seves habilitats a l'Arborètum; l'elefant Bòjum de l'entitat Les Anades d'Olla, que rebia els xumets dels infants més petits; la fada Vinyet, encarregada de posar a dormir els tions fins al següent Nadal; el Mag Rubisenc, que des de fa molts anys guia el camí de Ses Majestats els Reis d'Orient; i la Cartera Reial, que vetlla perquè totes les peticions dels nens i nenes arribin a temps als tres màgics.