1 de 10
atur

GRÀFIC | Es trenca la ratxa a la baixa de l'atur a Rubí després de 10 mesos consecutius

La ciutat té 65 persones més que busquen feina

La ciutat té 65 persones més a l'atur | ACN
per Sergi Baixas, Sant Cugat, Catalunya | 4 de gener de 2022 a les 17:07 |
Aquest article es va publicar originalment el 4 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Rubí trenca la ratxa de reducció de l'atur que arrossegava des del mes de febrer. I ho fa per 65 persones. Segons l'Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, aquest desembre les llistes de l'atur han tancat amb 4.678 persones desocupades, el que significa un 5,4% de la població activa. El passat mes de novembre es va fer amb 4.613 persones.   


 
 
ATUR VALLÈS OCC

Infogram


Malgrat tot, tampoc es pot dir que la forta tendència de caiguda lliure dels darrers mesos s'hagi trencat de manera dràstica, però sí s'estanca. No obstant això, es continua parlant de xifres que situen Rubí a nivells d'ocupació més baixos inclús abans de l'arribada de la pandèmia. Una imatge molt diferent de la de fa un any i mig, quan es va assolir el pic en relació amb l'atur amb 5.877 veïns sense feina.


Aquesta frenada també s'ha observat a la majoria de municipis de la comarca i del país on, després de molts mesos a la baixa, han registrat també per primera vegada un petit increment de persones desocupades. Aquest és el cas de Terrassa (+63), Sant Cugat (+1) o Montcada i Reixac (+19), que segueixen la dinàmica del còmput total del Vallès Occidental (+79). Per contra, Sabadell continua disminuint els registres amb 33 veïns menys; igual que ho fa el conjunt del territori català(-664).

 

Participació