Un parc de 10.000 metres quadrats a l'Escardívol: la proposta de La Riera que Volem

L'entitat creu que l'espai serviria per "recuperar paisatgísticament aquest espai i apropar la riera a la ciutadania"

Plànol de la proposta realitzada per La Riera que Volem.
Plànol de la proposta realitzada per La Riera que Volem. | Cedida
Redacció
10 de gener del 2022
Actualitzat el 12 de gener a les 16:40h
Un parc de 10.000 metres quadrats a l'Escardívol. Aquesta és la darrera proposta de l'entitat La Riera que Volem, de la qual aquest mitjà ha pogut accedir a tots els detalls i plànols.  Aquesta zona verda, que tindria com a objectiu "recuperar paisatgísticament aquest espai i apropar la riera a la ciutadania", segons el col·lectiu, no afectaria els usos actuals, com són els d'aparcament, punt d'arribada dels Reis d'Orient, o emplaçament de Los 40 Primavera Pop, entre d'altres.

La proposta defensa connectar la riera amb el centre de la ciutat a través d'una vista panoràmica dels curs fluvial, amb la presència de carrils bici i de passeig entre el parc i altres punts de l'entorn de la Riera. Aquest espai soterraria la carretera C-1413 a través d'un túnel que alliberaria la zona del trànsit.

A més, calculen que es mantindran unes 370 places d'aparcament de les 420 actuals. Tot i això, l'entitat creu que l'Ajuntament hauria de crear més oferta d'aparcament públic a la zona per, així, augmentar la superfície recreativa de l'Escardívol.

Segons la Riera que Volem, la proposta és "factible" i per defensar-la posen d'exemple projectes reals, tal com serien el túnel de la plaça Lluís Millet de Sant Cugat del Vallès, o el parc fluvial al costat del riu Rin, al centre de la ciutat alemanya de Düseldorf.