Els contagis a centres educatius es desplomen un 90% en un mes

Consulta interactivament quines llars d'infants, escoles i instituts han hagut de tancar classes a causa d'algun positiu

Les escoles reobren amb una incidència alta de casos.
Les escoles reobren amb una incidència alta de casos. | Paula Jaume
M.S.
23 de febrer del 2022
Actualitzat a les 12:27h

L'impacte de la Covid als centres educatius ha recuperat certa normalitat, pel que fa a contagis detectats entre alumnes i personal docent i extern, després d'un retorn de Nadal que va superar tots els rècords. Durant els darrers deu dies, hi han emergit 13.422 positius, deu cops menys que entre el 17 i el 26 de gener, els dies de més deteccions, amb 136.876. Se segueix duplicant, però, la xifra de més contagis del curs anterior, amb 6.900 entre el 21 i el 30 d'octubre de 2020. Cal subratllar, en tot cas, que el fet que els positius es trobin en personal educatiu no implica que les infeccions hagin tingut lloc al mateix centre.

En tot cas, si la comparativa es fa en relació a les aules tancades, la pandèmia pràcticament ja no existiria. Actualment, hi ha tan sols un grup confinat per aquests positius (d'un total de 5.108), mentre que l'any passat n'eren 851 a aquestes alçades. Els protocols s'han anat relaxant per evitar aquesta mesura i, de fet, aquest dimecres ja acabaran les quarantenes per a contactes estrets als centres educatius i només s'haurà d'aïllar el positiu. Totes aquestes dades es poden consultar sobre el mapa interactiu a l'inici de la notícia, tot i que el Departament d'Educació, amb aquest nou protocol, ja deixarà d'aportar des d'ara dades actualitzades dels contagis.

Amb l'anterior protocol encara vigent, hi ha 8.236 persones del món educatiu confinades, de les quals 7.120 són alumnes (un 0,49% del total) i 1.116 són docents (el 0,68%). Fins ara, un 26,9% dels alumnes s'ha contagiat aquest curs, així com el 34,71% dels docents, més d'un terç del total. Actualment, ja no queda cap centre totalment confinat, malgrat que a 2.902 (el 56,8%) s'hi ha detectat algun positiu a alumnes i altre personal els darrers 10 dies. Totes les dades detallades per a cadascun dels centres es poden consultar a la taula interactiva del final de l'article.



Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmaven que no tenien cap classe tancada o no s'hi havia detectat cap positiu.