1 de 10
Salut

Rubí ja compta amb un servei d'urgències les 24 hores dels 365 dies de l'any

L'espai, ubicat al CAP Rubí consta de set boxs i quatre consultes

Entrada del nou CAP de Rubí. | Salut
per Redacció, Rubí, Catalunya | 13 de gener de 2022 a les 12:05 |
Rubí ja compta amb un Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) obert les 24 hores cada dia de l'any. Es tracta d'un espai ubicat a les dependències del CAP Rubí (carrer Prat de la Riba, 20), amb entrada pel pati interior de l'edifici.

El nou servei ha entrat en servei de manera progressiva durant les festes de Nadal, amb l'objectiu d'atendre les urgències relacionades amb la Covid-19 i altres patologies de baixa o mitjana complexitat. D'aquesta manera, s'evita el desplaçament a urgències d'un hospital.El nou equipament compta amb sis boxs d'observació, un box d'aturada i quatre consultes. També està preparat per a practicar-hi analítiques i radiografies les 24 hores del dia. Segons Salut, l'atenció es duu a terme d'acord amb la gravetat del pacient, tenint en compte els criteris de priorització del sistema. D'aquesta manera, les visites es realitzen en funció de la gravetat i no per ordre d'arribada.  

 

Un dels boxs d'obervació del CUAP de Rubí. Foto: Salut


Fins a l'obertura d'aquest CUAP, el CAP Rubí comptava amb un Punt d'Atenció Continuada (PAC) que obria a la nit i els caps de setmana, però ara es garanteix un equip específic de professionals i diversos boxs per atendre urgències les 24 hores, els 365 dies de l'any de manera ininterrompuda.

El nou CUAP de Rubí se suma al que ja hi ha a Sant Cugat del Vallès, obert a mitjans de desembre al CAP Sant Cugat, també gestionat per MútuaTerrassa. Aquests dos centres ajuden a completar el desplegament del Pla nacional d'urgències (PLANUC) al Vallès Occidental.


 

 

Participació