1 de 10
coronavirus

Els tests d'antígens tindran un preu màxim de 2,94 euros

El govern espanyol limita el cost de les proves que es venen a les farmàcies

Una farmacèutica subjectant una caixa d'un test d'antigen en una farmàcia | ACN
per Albert Vilanova, Barcelona, Catalunya | 13 de gener de 2022 a les 13:59 |
El govern espanyol ha establert en 2,94 euros el preu màxim dels tests d'antígens. En la reunió interministerial d'aquest dijous, s'ha acordat limitar a gairebé tres euros el cost de les proves que es venen a les farmàcies a partir d'aquest dissabte.

Durant les últimes setmanes, amb l'explosió de contagis de la sisena onada, les vendes es van disparar a uns preus d'entre 5 i 10 euros per cada test. Davant la saturació dels centres d'atenció primària, Salut ha demanat als ciutadans no anar-hi en cas de donar positiu i ha modificat el sistema de baixes. De fet, més d'un terç dels contagis ja es diagnostiquen amb tests de farmàcia.


[notiica]10644[/noticia]
Carolina Darias, en roda de premsa després de la reunió de l'organisme presidit pel Ministeri de Sanitat i que comptava amb representació dels ministeris d'Hisenda, Afers Econòmics, Indústria i de les autonomies. Darias ha explicat que el preu màxim de venda al públic s'ha acordat per "unanimitat" i ha defensat que l'objectiu de la mesura és que les proves d'autodiagnòstic tinguin un preu "el més assequible possible" mantenint "l'equilibri necessari perquè estiguin disponibles".


Aquest mateix dijous, el comitè assessor del Govern ha demanat que els antígens siguin gratuïts. La presidenta del comitè, Magda Campins, ha assenyalat que és una mesura imprescindible per controlar la pandèmia sense saturar els centres sanitaris del país.

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació