​FGC engega la rehabilitació del pont sobre la riera de Rubí

El servei de trens no es veurà afectat durant les obres, que es portaran a terme a la línia Barcelona-Vallès

Ferrocarrils ha donat inici a la rehabilitació del pont sobre la riera de Rubí
Ferrocarrils ha donat inici a la rehabilitació del pont sobre la riera de Rubí | FGC
Y.C.
14 de gener del 2022
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha donat el tret de sortida al projecte de reforma del pont sobre la riera de Rubí, a la línia Barcelona-Vallès. La rehabilitació i millora de la zona està basada en un reforç del fonament de la pila central, la reparació de les estructures de formigó i l'arranjament del pas de vianants.

El pont a reparar és un pas elevat sobre la riera de Rubí i la carretera C-1413a que té doble via. L'objectiu de la reforma és augmentar la durabilitat de l'estructura i, per a l'ús de ciutadans a peu, afinar el drenatge i evitar així l'acumulació d'aigua en dies de puja. També es pretén substituir la barana existent per una d'acer galvanitzat i canviar tot l'enllumenat.

Per a l'execució dels treballs d'obra no es veuran afectats els serveis de trens, ja que la major part es portaran a terme des de la llera de la riera. Sí que caldrà però, tallar puntualment el pas de persones i repavimentar els camins. Es comunicarà un itinerari alternatiu per a aquest tipus d'afectació, que serà emès i coordinat per l'Ajuntament de Rubí.

El cost total de la rehabilitació del pont s'eleva als 735.000 euros amb un termini d'execució de set mesos. Les obres formen part de la política de FGC per garantir un servei de qualitat amb els municipis per on passen les seves línies; la xarxa de trens es troba lligada a una constant millora de les seves infraestructures.