1 de 10
successos

Una menor, atropellada per un camió a la sortida de l'institut a Rubí

L'incident torna a posar al centre de la polèmica el pas de vehicles pesants pel J.V. Foix en direcció l'abocado de Can Carreras

L'institut J.V. Foix, situat a la urbanització Sant Muç de Rubí. | GSV
per Marc Solé, Barcelona, Catalunya | 21 de gener de 2022 a les 10:15 |
Una alumna de l'institut J.V. Foix va ser atropellada aquest dijous a l'exterior del recinte escolar. Així ho va anunciar el centre a xarxes socials, tot assegurant que un camió havia passat per sobre el peu d'una alumna i a més, havia destrossat la motxilla, amb l'ordinador dins, a un altre. Segons testimonis, el vehicle no hauria parat després de l'incident.

La menor ferida es troba en estat lleu, amb un esclafament dels dits del peu. Des del centre informen a RubíTV que es troba "massa inflat per fer radiografies encara", i utilitza crosses per caminar. Les famílies dels dos alumnes han denunciat els fets als Jutjats de Rubí.No és la primera vegada que els camions protagonitzen un succés polèmic a les portes de l'institut, situat al nord-oest de la ciutat, a la urbanització de Sant Muç, a sis quilòmetres del centre de Rubí i de camí a l'abocador de Can Carreras.


Els fets han provocat el rebuig de l’Associació de Famílies (AFA) de l’institut, que en un comunicat recorden que fa temps que demanen la necessitat de “buscar un pas alternatiu per als camions o bé que no circulin en els horaris d’entrada i sortida del centre”. Segons la mateixa AFA, però, en una reunió recent, l’Ajuntament “no va mostrar cap predisposició” a forçar l’empresa a adoptar mesures.

En aquest sentit, es queixen que “no pot ser que la vida dels nostres fills depengui d’estar un metre més endavant o més enrere” i avisen: “No ho permetrem”. Per això, reclamen un entorn “segur en què no hi hagi camions circulant camions circulant amunt i avall sense respectar els límits de velocitat.

En un altre comunicat, l'Ajuntament de Rubí s'ha compromès a "parlar amb l'empresa que gestiona el trànsit de camions" de la zona per aconseguir restriccions horàries. A més, s'ha posat de la banda de les famílies afectades a l'hora d'"acompanyar i donar suport en les accions que vulguin emprendre perquè l'empresa es faci responsable dels danys personals i materials causals" en els menors. A més, pròximament, ha anunciat, es plantejarà a la direcció i a l'AFA diferents mesures per resoldre "qüestions que afecten el trànsit en l'accés i sortida" de l'institut.

Tot i tractar-se d'un institut aïllat, centenars de vehicles pesants -camions, autobusos i cotxes- circulen pel Camí de Can Canadell, que passa per davant del centre. Aquest és un tram per on circulen cada dia els camions que es dirigeixen al citat abocador i els autobusos de transport escolar que traslladen els alumnes de l'institut, a més dels vehicles dels veïns de la zona.

L'abocador es troba al centre de la polèmica des de fa anys, amb una activitat titllada de "sospitosa" i "irregular" en diverses ocasions per part del mateix Ajuntament de Rubí. En aquest context, l'institut J.V. Foix ha aprofitat Twitter per reclamar una solució "immediata i definitiva" per evitar el pas de vehicles pesats per davant del centre.

 

Participació