1 de 10
coronavirus

Vídeo | Així es pot fer un test d'antígens a casa

Les proves ràpides de Covid són un mètode per detectar casos en quinze minuts

Test d'antígens en una farmàcia | ACN
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 24 de gener de 2022 a les 15:04 |
Aquest article es va publicar originalment el 24 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els tests d'antígens s'han convertit en un element més de la nostra rutina diària. Qui més qui menys se n'ha hagut de fer a casa les darreres setmanes i, amb la variant òmicron en plena circulació, tot apunta que la dinàmica seguirà unes setmanes més. Sabem com fer-nos bé un test a casa?
 

És important saber com s'han de fer i seguir curosament les instruccions per no obtenir un fals negatiu o un resultat invàlid. A la capsa del test es troba una pipeta amb un líquid reactiu, un bastonet o hisop i un sobre amb la placa reactiva

Per passos, el procés és el següent:

1. Inserir a les fosses nasals el bastonet. És important inserir-lo uns 2,5 centímetres, primer en una fosa i en després en l'altra, i fer-lo girar cinc cops per extreure cèl·lules que puguin contenir traces del virus.

2. Amb compte per no contaminar-lo, s'ha d'introduir el bastonet a la pipeta i submergir-lo en el líquid reactiu uns cinc segons.

3. Després d'escórrer-lo, cal que posem tres gotes del líquid a la placa reactiva. Al cap de quinze minuts tindrem el resultat.

4. El resultat: si apareix una ratlla al costat de la lletra C, vol dir que el test s'ha fet correctament i és negatiu. Si apareix una segona ratlla a sota, el test és positiu. Cal aïllar-se i trucar al 061. 


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació