El PP vol implantar a Rubí la figura del policia tutor

Es tracta d'una de les accions que vol fer la formació per millorar la seguretat de la ciutat

L'equip del Partit Popular de Rubí
L'equip del Partit Popular de Rubí | RUBITV
20 de març del 2019
Actualitzat a les 17:14h

El Partit Popular (PP) ha parlat aquest dimecres de tres qüestions més de la seguretat de la ciutat que formaran part del programa electoral per a les pròximes eleccions municipals del mes de maig. Una d'elles és la implantació de la figura del policia tutor que es va crear a Eivissa l'any 2002 i que ja està activa a d'altres zones del territori a través de la Federación Española de Municipios (FEM). Juan José Giner, alcaldable del PP, ha explicat que per a ells és un paper molt important, ja que el policia tutor treballa en la prevenció i la protecció dels menors d'edat. 

Marc Piera, rubinenc i actual policia tutor a Eivissa, ha explicat que cada vegada es troben amb més casos de delictes greus de joves de menys de 14 anys que es troben desprotegits i que cal tractar-los i fer-los responsables dels seus propis delictes. Piera assegura que és una figura molt important que "té una gran acceptació social perquè som una policia molt propera, treballem amb la família, amb l'entorn educatiu, amb els serveis socials... És una peça més de l'engranatge que faltava dins la feina amb menors".

D'altra banda, Giner ha recolzat la llei antiocupes que va registrar el PP el passat 31 de gener. Es tracta d'una llei que pretén poder desallotjar els habitatges ocupats en un termini d'entre 12 i 24 hores, rebutjar la inscripció al padró municipal a un habitatge d'una persona ocupa i donar instruments a les comunitats de propietaris per poder tapiar o posar una doble porta en cas que ocupin la seva propietat.

Finalment, l'alcaldable del partit ha denunciat la situació actual del servei de grua de Rubí, en mans de l'empresa Servigrua, en què hi treballen tres empleats (actualment tots tres de baixa per qüestions de salut) en molt males condicions: "fa quatre mesos que no cobren, més una paga extra, no tenen formació en riscs laborals i en 6 anys només han tingut 3 revisions mèdiques". Giner assegura que "el mínim que pot fer l'Ajuntament és mediar perquè no pot ser que una empresa que estigui donant un servei públic a Rubí estigui en aquestes condicions laborals".