Òmnium porta a Rubí el cicle de cinema infantil en català Cinexic

Les projeccions seran cada últim dilluns del mes

Fotograma de la primera pel·lícula del Cinexic a Rubí
Fotograma de la primera pel·lícula del Cinexic a Rubí | Cinexic
Marta Casas
25 de gener del 2022
Òmnium Rubí portarà a la ciutat el CineXic, un nou programa d'impuls a la difusió del cinema infantil en català creat entre Òmnium Cultral i les distribuïdores Pack Màgic i Rita&Luca

Es tracta d'un cicle anual de vuit pel·lícules de qualitat artística i pedagògica, doblada al català, d'origen europeu i destinades a infants entre 3 i 12 anys, i que es podran veure a sales d'arreu del territori, entre les quals, Rubí. La primera projecció a la nostra ciutat serà el pròxim dilluns, 31 de gener, a les 18h a l'auditori de la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler. L'entrada és gratuïta, i cal inscriure's prèviament - a la web de Cinexic o bé a la web d'Òmnium Rubí - perquè l'aforament és limitat. 

La pel·lícula que es projectarà és Ernest & Celestine, contes d'hivern, que explica la història de l'Ernest, un os gran amb esperit d'artista i un cor generós, que viu amb la Celestine, una rateta òrfena amb la qual viurà tota mena d'aventures mentre es preparen per l'arribada de l'hivern. Aquesta adaptació dels populars contes infantils de Gabrielle Vincent és "plena d'encant i valors positius" i manté "la bellesa de les il·lustracions originals", com detalla l'entitat.

També dins la pàgina web del Cinexic es podran trobar materials didàctics descarregables sobre cada pel·lícula per poder treballar a casa.

Pack Màgic i Rita&Luca són dos projectes catalans especialitzats en la distribució de cinema infantil capdavanters a l'estat espanyol, i responsables de projectes com El meu primer Festival, Un dia de festa o El kinosaure.

Una pel·lícula cada últim dilluns de mes

El cicle de projeccions es reproduirà a Rubí el darrer dilluns de cada mes, excepte al juny, juliol i agost.

Així, les pròximes projeccions que es podran veure seran El bosc de Haquivaqui (28 de febrer), La revolta dels contes (28 de març), La meva setmana extraordinària amb la Tess (30 de maig), Bon dia, món! (26 de setembre), El regal de la Molly Monstre (24 d'octubre), Blinti, una youtuber sense fronteres (28 de novembre) i Pippi i el senyor sense son (19 de desembre).