«L'hort dels bous», de Josep Milà, guanya el primer premi Lletres de Mercat

És una història d'aventures i política, protagonitzada per una dependenta del Mercat Municipal

Beli Romero, presidenta de l'Associació, lliura el premi a Josep Milà
Beli Romero, presidenta de l'Associació, lliura el premi a Josep Milà | Marta Casas
25 de gener del 2022
Actualitzat a les 19:54h
L'Associació d'Adjudicataris del Mercat Municipal ha fet entrega, aquest migdia, del primer premi Lletres de Mercat, que ha estat per L'hort dels bous, de Josep Milà i Albà. El jurat, format pels responsables de les llibreries de Rubí - Enric Pallarès (El Racó del Llibre), Montse Marcet (Lectors, al tren!), Marina Porras (L'ombra) -, el director de la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler, Adrià Martín; i Enric Viladot, editor de Viena Edicions; l'ha escollit entre les 14 obres que es van presentar i que s'ajustaven a les bases.

El jurat ha considerat que L'hort del bou té una seva trama àgil, uns personatges ben definits i un bon treball de documentació; a més es tracta d'un text amè, amb molta acció i referències històriques. De fet, el mateix Milà explica que a banda de la història principal i les trames que s'hi desenvolupen, la novel·la fa un repàs a la situació del poble on transcorre a partir de fets concrets, i també hi ha moltes referències al "personatge que té el poder absolut al nostre país", que intenta "ridiculitzar el màxim possible".

La protagonista de L'hort del bou és una dependenta del Mercat que estudia a les tardes, i s'implica en política a través del Front Nacional de Catalunya.

L'afició per l'escriptura de Josep Milà, arquitecte de professió, comença l'any 2010 després de fer un curs d'escriptura creativa a l'Ateneu Municipal. "Penso que hi ha gent que li agrada escriure però no s'hi atreveix. Jo animo a tothom a fer-ho si li agrada, i si creu que no en sap prou, sempre pot aprofitar aquesta mena de cursos, val la pena", conclou Milà.

El guanyador del premi també ha lloat aquesta "excel·lent" iniciativa de l'Associació d'Adjudicataris del Mercat Municipal, ja que "que un mercat es promocioni amb cultura no és gaire habitual", ha dit.

El premi Lletres del Mercat està dotat amb 2.000 euros i la publicació de la novel·la amb l'editorial Viena Edicions, i es preveu que pugui veure la llum durant els primers mesos de 2022.