L'Ajuntament s'alia amb l'Amical Mauthausen en la prevenció del feixisme

Rubí acollirà la trobada anual de municipis integrants a la Xarxa de Memòria i de Prevenció del Feixisme Mai Més

Signatura del conveni entre l'Ajuntament i l'Amical Mauthausen
Signatura del conveni entre l'Ajuntament i l'Amical Mauthausen | Localpres
Marta Casas
28 de gener del 2022
Actualitzat a les 11:03h
L'Ajuntament de Rubí i l'entitat Amical Mauthausen han signat aquest dijous, 27 de gener - Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust - un conveni de col·laboració amb el qual es comprometen a desenvolupar accions conjuntes de sensibilització i divulgació de la memòria democràtica i de prevenció del feixisme. Durant l'acte de signatura del conveni, el president de l'Amical Mauthausen, Juan Manuel Calvo, va anunciar que la trobada anual de municipis integrants a la Xarxa de Memòria i de Prevenció del Feixisme Mai Més es faria a la tardor a Rubí.

L'acord ve precedit per l'aprovació, el novembre de 2019, de l'adhesió de Rubí a la Xarxa, un projecte de l'Amical Mauthausen per implicar el món municipal en la recuperació de la memòria de la deportació republicana. Així, s'activa una col·laboració estable entre l'Ajuntament i l'entitat que significarà la programació i gestió comuna d'iniciatives, acords i intercanvis de coneixement i experiències.

En concret, l'Ajuntament es compromet a donar suport al Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust, a difondre material sobre els projectes de l'Amical Mauthausen, facilitar recursos per al desenvolupament d'activitats de l'entitat a la ciutat, donar suport a projectes educatius dels centres de la ciutat - visites a camps de concentració, participació en activitats de la xarxa Mai Més... -, facilitar la participació d'entitats de la ciutat en aquesta Xarxa i donar suport a la implicació dels centres educatius als projectes tant de l'Amical com de la Xarxa.

Pel que fa a l'Amical de Mauthausen, donarà suport als projectes de memòria democràtica que impulsi l'Ajuntament, així com a les iniciatives que coincideixin amb els objectius de l'entitat i a projectes on es demani la participació d'entitats i associacions locals; a col·laborar en possibles cicles de cinema o documentals sobre la deportació als camps nazis, a assessorar i coordinar exposicions sobre la temàtica de la deportació i a coordinar amb els centres educatius i entitats el desenvolupament a Rubí del projecte Buchenwald/Mauthausen.

El conveni entre l'Ajuntament de Rubí i l'Amical de Mauthausen té una vigència d’un any prorrogable fins a un màxim de quatre anys de manera automàtica.

Altres notícies que et poden interessar