Rubí busca participants pel Programa de Formació Professional Dual

L’objectiu del programa és facilitar l’adquisició de competències professionals i millorar la seva qualificació professional en l’àmbit de l’eficiència energètica

L'edifici del Rubí Forma
L'edifici del Rubí Forma | Ajuntament de Rubí
Marta Casas
28 de gener del 2022
Actualitzat el 31 de gener a les 12:25h
El servei Rubí Forma busca participants pel Programa de Formació Professional Ocupacional Dual (FPO-Dual) que es va iniciar el desembre de 2021 i finalitzarà el 30 d'abril del 2023. Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

L'objectiu d'aquest programa és facilitar a deu persones joves d'entre 16 i 29 anys l'adquisició de competències professionals i millorar la seva qualificació professional i la seva ocupabilitat mitjançant l'accés a una formació professionalitzadora i un contracte laboral de formació i aprenentatge.

El programa està dissenyat en tres actuacions: orientació i acompanyament, formació i contractació. Els participants tindran un tutor de referència que treballarà l'objectiu professional, els seus interessos i motivacions i en farà seguiment. A més, els participants faran dues accions formatives: introducció a l'ofici - 30 hores de Prevenció de riscos laborals i 25 de Competències digitals - i formació professionalitzadora vinculada a Certificat de professionalitat, que es farà simultàniament al contracte laboral i correspondrà a un 25-30% de la jornada laboral.

La formació professionalitzadora consta de 400 hores vinculades al Certificat de Professionalitat d'Eficiència Energètica d'edificis i 60 hores vinculades al de Muntatge i manteniment d'instal·lacions solars fotovoltaiques. Finalment, els participants obtindran un contracte de formació i aprenentatge de 12 mesos. 

Les deu persones participants rebran orientació, acompanyament i formació, però només vuit estaran contractades per les empreses que participen al programa.

Per formar part del programa cal tenir entre 16 i 29 anys, disposar del títol de Batxillerat, estar inscrit com a demandant d'ocupació no ocupat (DONO), prioritàriament inscrit a Garantia Juvenil i complir tots els requisits legals per formalitzar un contracte de treball.

Les sortides professionals del programa són de gestor energètic, promotor de programes d'eficiència energètica, ajudant de processos de certificació energètica d'edificis i tècnic d'eficiència energètica d'edificis.

Tots els interessats a participar en el programa poden enviar un correu a [email protected] o bé inscriure's a través de la pàgina web del servei Rubí Forma.