Rubí va fer més de 1.300 donacions al Banc de Sang i Teixits l'any 2021

Les campanyes de donació de sang i de plasma es continuaran fent cada quinze dies i cada mes

La furgoneta de donació de sang davant la Biblioteca
La furgoneta de donació de sang davant la Biblioteca | Marta Casas
Redacció
30 de gener del 2022
Actualitzat el 01 de febrer a les 10:29h
El Banc de Sang i Teixits va portar a Rubí, amb la col·laboració de l'Ajuntament, un total de 24 campanyes de donació de sang i plasma durant l'any 2021, un any de gran necessitat de col·lectes a conseqüència de la pandèmia. En total van ser 18 campanyes de donació de sang i sis de donació de plasma. 

Pel que fa a la donació de sang, les campanyes s'han celebrat a la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler cada quinze dies o cada mes, i en total hi van participar 1.300 persones. D'aquestes, 1.170 van poder donar finalment, i 93 ho van fer per primer cop. Amb aquestes dades, s'estima que les donacions de sang de la ciutadania de Rubí va poder beneficiar fins a 3.150 persones.

El Banc també va organitzar a Rubí, per primer cop, les jornades específiques de donació de plasma. Aquestes campanyes es van iniciar al juny, i en total han comptat amb la participació de 157 persones, 138 de les quals van poder donar finalment. Està previst que aquestes campanyes específiques per recol·lectar plasma tinguin continuïtat durant aquest any.

Tant el Banc de Sang i Teixits com l'Ajuntament han agraït a Rubí la seva solidaritat, ja que "la participació de la ciutadania a les campanyes de donació de sang sempre és excel·lent", ha declarat la regidora de Salut Pública, Marta Oliva Martín.

La pròxima jornada de donació de sang a la biblioteca Mestre Martí Tauler està prevista per al divendres, 11 de febrer.