S'inicien les obres de renovació de la xarxa d'aigua de Can Vallhonrat

Tenen una durada prevista de quatre mesos i un pressupost de 548.000 euros

Les obres s'efectuaran per illes, per tal de minimitzar les molèsties al veïnat
Les obres s'efectuaran per illes, per tal de minimitzar les molèsties al veïnat | Localpres
Redacció
31 de gener del 2022
Actualitzat el 20 de març del 2023 a la 13:39h
Aquest dilluns s'ha iniciat la primera fase de les obres de renovació de la xarxa d'abastament d'aigua potable de la urbanització de Can Vallhonrat. L'actuació, que contempla la renovació de la xarxa de tot el barri, s'ha dividit en quatre fases per la magnitud del projecte.

Les obres s'executaran sense necessitat de tallar cap carrer al trànsit i deixant lliure l'entrada als habitatges, tot i que en alguns moments puntuals - quan s'hagi d'actuar als encreuaments de determinats carrers, per exemple - sí que serà necessari tallar o limitar els accessos a alguns punts. Les afectacions es comunicaran adequadament a mesura que avancin les obres.

La fase 1, que té una durada prevista de quatre mesos, arrencarà al carrer del Compositor Granados, on serà necessari ocupar un carril de circulació, deixant lliure el sentit d'entrada a la urbanització. Les obres s'aniran desenvolupant per illes, començant per l'avinguda de l'Electricitat i el carrer Albéniz, després pel tram entre el carrer Albéniz i Manuel de Falla, etc. Durant la primera fase es desplaçaran algunes bateries de contenidors de manera temporal.

De manera paral·lela, es renovaran les escomeses dels usuaris del servei, una actuació que comportarà una mínima afectació a les façanes. Abans d'executar les noves escomeses, se sol·licitarà el permís corresponent als propietaris. 

L'obra, contemplada en el Pla d'inversions del Servei d'Abastament d'Aigua 2022-2023 té un pressupost total d'1.684.881,98 euros, dels quals 548.358,15 corresponen a aquesta primera fase, en què es renovaran 1.860 metres de xarxa, així com 76 escomeses, 31 vàlvules de seccionament i 6 hidrants com a elements principals.