ERC aposta per recuperar la força de la regidoria de Comerç

Els republicans presenten un conjunt de propostes per consolidar el model de comerç de proximitat

L'illa de vianants de Rubí
L'illa de vianants de Rubí | RUBITV
20 de març del 2019
Actualitzat a les 20:12h

Esquerra Republicana segueix treballant en el programa de ciutat que presentarà a les eleccions municipals del mes de maig amb la finalitat de fer de Rubí una ciutat sostenible, agradable per viure-hi i eficient per treballar-hi. Aquest dimecres la formació ha presentat una nova proposta per obtenir aquest objectiu, en aquesta ocasió dedicada al comerç de la ciutat. 

Xavier Corbera, alcaldable d'ERC, ha recordat que la regidoria de Comerç a la ciutat va néixer l'any 2004 amb la republicana Mariona Checa al capdavant i que des de llavors es van dur a terme accions com la creació de l'illa de vianants i la remodelació de la plaça del Doctor Guardiet per potenciar el comerç de la ciutat, així com encapçalar fires que permeten la dinamització comercial, com la fira Vi i de la Cervesa. Corbera assegura que el comerç segueix sent un dels eixos principals del seu programa electoral: "volem que torni a tenir la força que havia tingut en legislatures anteriors quan Esquerra estava al capdavant d'aquesta regidoria i, per tant, la ciutat necessita el comerç però el comerç també necessita un Ajuntament que estigui al costat d'ell".

Per tal de poder treballar aquesta qüestió, el partit ha presentat la Sandra Casas, número 6 a la llista de les pròximes eleccions municipals i vinculada al sector comercial de Rubí des de fa més de 10 anys. Casas ha insistit en la importància de recuperar la força de la regidoria de comerç perquè "dóna feina, dóna riquesa, qualitat de vida i cohesió social, fent que la gent interactuï, passegi i es relacioni. El comerç fa ciutat, fa la ciutat viva i gran", i ha explicat les propostes dels republicans per consolidar el model de comerç de proximitat. 

En primer lloc ha parlat de finalitzar l'illa de vianants remodelant diverses places i més carrers de la ciutat per ampliar el nucli de la ciutat i així, connectar els barris amb el centre. En aquest sentit, la formació creu que aquesta també és una solució a la problemàtica dels aparcaments de la ciutat: "si l'illa de vianants és agradable, la gent va passejant fins al centre urbà i ja no agafa el cotxe". 

D'altra banda la formació també aposta pels BID's (Districtes de Millora Empresarial), un model de gestió per donar noves alternatives organitzatives i de finançament als centres comercials urbans, basat en la iniciativa privada i les aportacions públiques. A més, facilitar als comerços de Rubí la venda mitjançant internet i tornar a crear campanyes publicitàries com M'agrada Rubí per fomentar el comerç de proximitat. 

Finalment, ERC també vol aplicar la seva proposta d'Smart Cirty del programa electoral al comerç, amb accions com habilitar la targeta de comerç de la ciutat al mòbil, aplicar descomptes amb altres serveis de l'Ajuntament o acord amb privats, i controlar i organitzar els aparcaments de rotació amb la lectura de matrícules, diferenciant entre els residents i els no residents.