Castellbisbal aprova la moció per «conèixer la veritat» dels atemptats del 17-A

El ple també aprova sol·licitar la supressió de l'impost de CO2

Homenatge a les víctimes del 17-A
Homenatge a les víctimes del 17-A | ACN
Redacció
02 de febrer del 2022
Actualitzat a les 15:36h
El ple municipal de Castellbisbal va aprovar dilluns la moció per conèixer la veritat sobre els atemptats del 17 d'agost, presentada pel grup municipal de Junts per Catalunya i amb els vots favorables d'Alternativa per Castellbisbal, la CUP i ERC. El PSC i Cs, en canvi, hi van votar en contra. 

El text adreça diverses peticions al Congrés dels Diputats, a la Fiscalia General de l'Estat i als governs espanyol i català perquè emprenguin diverses accions, entre d'altres aclarir les relacions entre l'imam de Ripoll i els serveis secrets espanyols o que es desclassifiquin els documents confiscats a l'excomissari Villarejo relacionats amb aquests atemptats. 

La moció s'havia debatut a Rubí dies enrere, presentada pel grup municipal d'ERC, però va ser rebutjada pels vots en contra del govern - PSC i En Comú Podem - i Cs. 

Castellbisbal també va aprovar una moció per a la millora dels accessos del nucli urbà a la zona de Can Galí i Can Costa, ja que actualment cal travessar una carretera. Tots els grups municipals van aprovar, doncs, sol·licitar a la Diputació de Barcelona un estudi per veure com es podrien millorar aquests accessos.

Finalment, també va prosperar la moció de Cs per sol·licitar a la Generalitat la supressió de l'impost de CO2 i reclamar-li que prioritzi altres mesures mediambientals basades en la conscienciació i l'incentiu de sistemes de mobilitat més sostenibles. El text va tenir el suport de la CUP i Junts per Catalunya, PSC i Alternativa es van abstenir i ERC hi va votar en contra.