PIMEC Vallès Occidental: «La reforma laboral no respon a les necessitats de les pimes»

El secretari general de la patronal, Josep Ginesta, diu que podria comportar "una reducció dels contractes laborals"

L'acte de PIMEC sobre la reforma laboral
L'acte de PIMEC sobre la reforma laboral | Cedida/PIMEC Vallès Occidental
Redacció
03 de febrer del 2022
La territorial del Vallès Occidental de PIMEC ha celebrat aquest matí un acte al Col·legi d'Advocats de Terrassa (ICATER), en el qual ha assegurat que la reforma laboral no dona resposta a les necessitats de les pimes. El president de la patronal, Josep Maria Catalán, ha valorat positivament la voluntat de la reforma, però ha lamentat que no s'hagi comptat amb la participació de les petites i mitjanes empreses, que tenen una importància cabdal a la comarca.

Per la seva banda, Emma Gumbert, vicepresidenta de PIMEC i copresidenta de la Comissió Laboral de la patronal, ha posat de manifest que, de fet, la reforma laboral incideix principalment en el marc de la contractació de les pimes, restringint i penalitzant la contractació temporal; i ha recordat que els sectors en què el mercat s'articulava amb el contracte d'obra i servei hauran de replantejar les fórmules de contractació i flexibilitat: "el contracte fix-discontinu guanya protagonisme", ha conclòs Gumbert. 

Així, la vicepresidenta creu que la reforma no ha abordat en profunditat "les eines necessàries per a un mercat laboral que ha de ser capaç d'adaptar-se als canvis" ni tampoc proporciona eines "per integrar al mercat els col·lectius amb més dificultats, com els joves o els sèniors".

Josep Ginesta, secretari general de la patronal, ha sentenciat que la reforma "és puntual i no dona resposta a les necessitats de les pimes en polítiques actives i passives d'ocupació", ni tampoc en matèria de formació a l'hora de cobrir llocs de treball, entre d'altres.

A més, considera que hi ha hagut moltes "oportunitats perdudes" en el camí d'elaboració de la reforma, ja que les pimes no han format part del diàleg social i la negociació col·lectiva. Ginesta també ha alertat que la reforma laboral pot comportar una reducció dels contractes laborals

Amb tot, PIMEC assegura que continuarà escoltant la veu dels agremiats i associats per tal de defensar els canvis necessaris de la reforma en cas que s'acabi convalidant com a Projecte de Llei al Congrés.