Rubí se suma a l'EqualMED, un projecte de promoció de la igualtat de gènere al Marroc

L'objectiu és doble: compartir les polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament i conèixer el territori d'origen de part de la ciutadania

Un dels espais de diàleg de l'IMADEL al Marroc
Un dels espais de diàleg de l'IMADEL al Marroc | Web/IMADEL
Redacció
04 de febrer del 2022
Rubí s'ha incorporat recentment al projecte Incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques locals al Marroc, conegut com EqualMED, liderat per l'Institut Marocain pour le Développement Local (IMADEL) i la Diputació de Barcelona (DIBA) amb la participació de 17 municipis més de la demarcació de Barelona.

Es tracta d'un projecte que té l'objectiu de contribuir a la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques i promoure la participació política de les dones en l'esfera local del Marroc. Implica 12 governs locals del Marroc amb qui es treballa en tres àmbits: promoure la participació política de les dones a escala local, integrar l'enfocament de gènere en les polítiques públiques i reforçar la cooperació entre els municipis de la regió de Barcelona i les ciutats marroquines.

El projecte es desenvolupa al Marroc en primera instància, però també preveu fer activitats als municipis catalans que hi participen, per tal de generar progressivament aliances entre dones electes locals del Mediterrani. Aquest any es preveu que una delegació marroquina de càrrecs electes visiti Rubí, per poder compartir les polítiques d'Igualtat que es duen a terme al municipi. Durant la segona meitat de l’any, també s’organitzaran activitats de divulgació i sensibilització dirigides a la ciutadania.

Aquest dijous, la regidora d'Igualtat, Yolanda Ferrer, i la regidora de Cooperació, Elena Montesinos, han participat en un seminari en línia emmarcat en el projecte EqualMED que ha comptat amb la presència de Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona i Zakra Mrini, presidenta de l'Institut Marocain pour le Développement Local (IMADEL).

L'alcaldessa, Ana María Martínez, ha explicat que Rubí planteja la seva participació a l'EqualMED amb una doble perspectiva: per una banda, fer valdre les polítiques d'igualtat que s'estan desenvolupant a l'Ajuntament i, per l'altra, aprofitar per "conèixer els territoris d'origen d'una part de la ciutadania rubinenca i treballem amb la comunitat d'origen marroquí de la ciutat en l'enfocament de gènere i la igualtat".